Vandali so se tokrat spravili na klopi in smetnjake v celjskem mestnem parku. Posneta vandala v mestu (video)


V Celju so bili znova na delu vandali. Tokrat so uničevali v celjskem mestnem parku in uničevali klopi ter koše za smeti.

Pozivi po prenehanju vandalizma v Celju, o čemer smo nedavno pisali tukaj, očitno niso zalegli. V noči s srede na četrtek so namreč vandali znova uničevali javno dobro vseh občanov. V Mestnem parku Celje so namreč uničevali klopi in izruvali koše za smeti. “Prizadevamo si, da bi bilo naše mesto lepo in urejeno, potem pa ponoči pridejo vandali in uničijo vse, kar jim pride po roke,” so razočarano zapisali na Mestni občini Celje.

Prepoznate vandale?

Občanka nam je posredovala posnetek vandalizma, ki ga je posnela 19. avgusta nekaj pred drugo uro zjutraj. Kot opisuje, jo je zbudil hrup, ob pogledu skozi okno pa je videla dva mlajša fanta, ki sta uničevala koš za smeti ob Dečkovi cesti zraven gradbišča pri Celjskemu sejmu. Ju prepoznate?

Vandalizem stalnica Celja

Tudi konec julija so bili na delu vandali. Takrat so se spravili na kože za pasje iztrebke ob Šmartinskem jezeru. Sicer pa je Celje in javna mestna infrastruktura v zadnjih letih pogosto žrtev vandalov. Tako so med drugim marca uničili klopco ljubezni in klop za počitek na Grmadi nad Celjem, o čemer smo pisali tukaj, nekajkrat so se spravili tudi že nad fontano, ki krasi vhod na južnem delu mesta, tarča vandalov je bila pred časom celo zunanja učilnica pri OŠ Lava, o čemer smo pisali tukaj, da ne omenjamo številnih prevrnjenih košev za smeti in informativnih tabel in številnih drugih uničenj javne lastnine. Vandale našteto očitno še ni zadovoljilo, saj so se v zadnjih tednih začeli spravljati še na mobilna stranišča.