Celjska občina poziva k prenehanju vandalizma na območju celotnega mesta


Vandalizem v Celju ostaja velik črn madež sicer lepo urejenega in negovanega mesta. V zadnjih tednih se je ta znova začel stopnjevati. Tarče vandalov so največkrat koši za smeti, informativne table, zadnje čase pa celo mobilna stranišča. Mestna občina Celje zato poziva k prenehanju tovrstnih dejanj.

Celje in javna mestna infrastruktura je bila v zadnjih letih pogosto žrtev vandalov. Tako so med drugim marca uničili klopco ljubezni in klop za počitek na Grmadi nad Celjem, o čemer smo pisali tukaj, nekajkrat so se spravili tudi že nad fontano, ki krasi vhod na južnem delu mesta, tarča vandalov je bila pred časom celo zunanja učilnica pri OŠ Lava, o čemer smo pisali tukaj, da ne omenjamo številnih prevrnjenih košev za smeti in informativnih tabel in številnih drugih uničenj javne lastnine. Vandale našteto očitno še ni zadovoljilo, saj so se v zadnjih tednih začeli spravljati še na mobilna stranišča.

Na Mestni občini Celje ogorčeni nad dejanji nekaterih občanov

Zaradi ponavljajočega se vandalizma, so se s pozivom in najostrejšo obsodbo odzvali tudi na Mestni občini Celje.

“V preteklih tednih smo opazili posledice vandalizma na različnih lokacijah v mestnem jedru in očitno je do neljubega dogajanja, ki storilcem ni v čast, prihajalo tudi v mestnih četrtih.

Uničeni in odstranjeni so bili koši za odpadke ob Savinjskem nabrežju, prevrnjene so bile mobilne WC kabine (na parkirišču Spodnji grad, na Mestni plaži, na pešpoti proti Šmartinskem jezeru, v Lokrovcu pa se mobilna kabina znašla kar v Koprivnici). Vandalizem najostreje obsojamo, hkrati pa smo zelo ogorčeni in razočarani nad početjem nepridipravov, ki kazijo podobo mesta, za katerega urejenost smo v minulih dneh, še posebej pa v času gasilske olimpijade, prejeli številne komplimente in pohvale,” so zapisali na občini.

Zaenkrat sprejeti ukrepi ne prinašajo veliko uspeha

V poskusih zatiranja vandalizma v knežjem mestu, je Mestna občina Celje lani novembra sprejela celo ukrep, s katerim so nevzdržno stanje, tudi z nevestnimi lastniki psov, želeli zatreti celo z redarji, pa tudi policisti, a očitno zaenkrat to še ni ustavilo nekaterih objestnih in nevestnih občanov. V namen obvarovanja pred vandali je morala biti lani, okoli pokopališča na Golovcu, postavljena tudi ograja. Žal pa vandali očitno vedno najdejo pot, do zadovoljevanja svojih nerazumljivih potreb.

B.S.