Volitve 2011: Namesto Staneta Rozmana v DZ Sonja Ramšak


Pri preštevanju zadnjih volilnih rezultatov je prišlo do spremembe v sestavi poslancev iz 5. volilne enote, kamor spadata tudi oba celjska volilna okraja. Po tem, ko je dolgo kazalo, da se bosta iz okraja Celje II v parlament uvrstila Stanko Stepišnik (Pozitivna Slovenija) in Stane Rozman (SD), je slednjega po zadnjih rezultatih zamenjala Sonja Ramšak (SDS) iz okraja Celje I.

Iz Celja in širše okolice so se ob Stanku Stepišniku in Sonji Ramšak v državni zbor uvrstili še Karl Erjavec (DeSUS) in Ljubo Žnidar (SDS) iz okraja Žalec I, Jožef Kavtičnik (Pozitivna Slovenija) in Srečko Meh (SD) iz okraja Velenje I, Janja Napast (SDS) in Jakob Presečnik (SLS) iz Mozirja ter Štefan Tisel (SDS) iz Šentjurja. Preostala dva poslanska stolčka v 5. volilni enoti pripadata Polonci Komar (Lista Virant) iz okraja Dravograd – Radlje in Matjažu Zanoškarju (Pozitivna Slovenija) iz Slovenj Gradca.

Voline rezultate lahko malenkostno spremenijo še glasovnice iz tujine. Uradni rezultati volitev naj bi bili znani predvidoma prihodnji teden.

Podrobnejše rezultate iz obeh celjskih okrajev si lahko ogledate v posebni novici na Celje.info.