Začenja se gradnja severne vezne ceste

24. 09. 2019 06:09

grafika_severna-vezna-cesta_1-0_pregledna-situacija

Začenja se izvedba projekta »Izgradnja severne vezne ceste z ureditvijo infrastrukture za kolesarje in pešce.«

Podjetje VOC Celje, d. o. o., ki je bilo na javnem razpisu kot najugodnejši ponudnik izbrano za izvajalca del, bo danes, 24. septembra, uvedeno v delo.

deckovo-naselje-dn10-postavitev
Na tem območju so se že začele priprave za gradnjo Dečkovega naselja DN10

Projekt zajema izgradnjo 493,5 metra dolge severne vezne ceste, preureditev 212,3 metra dolge obstoječe Ceste na Ostrožno in izgradnjo krožišča.

Po trasi obeh odsekov je predvidena ureditev pripadajoče infrastrukture za kolesarje in pešce ter vzpostavitev mestnega potniškega prometa z dvema avtobusnima postajališčema. V načrtu je tudi ureditev odvodnjavanja, postavitev javne razsvetljave, izgradnja plinovoda in telekomunikacijskega omrežja ter urbana zasaditev.

Projekt je ocenjen na 1.650.112.21 evrov in bo zaključen do poletja 2021.

Na Mestni občini Celje pričakujejo, da bodo prejeli 504.531,81 evrov nepovratnih sredstev iz evropskega Kohezijskega sklada.

Severna vezna cesta je ključnega pomena za doseganje trajnostne mobilnosti, zmanjševanje pritiska prometa proti centru mesta s povezovanjem sosednjih stanovanjskih sosesk in stanovanjskih sosesk z nakupovalnimi središči. Na tem območju je predvidena tudi izgradnja stanovanjske soseske DN 10, zato je ustrezna prometna infrastruktura še toliko bolj pomembna. Priprave na gradnjo novega Dečkovega naselja – DN10 so, zaradi poseka starega hrasta, sicer že dvignile veliko prahu med občani.

vir: MOC

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,848 seconds.