Zaprta otroška igrišča v Celju


Predstavniki Mestne občine Celje so se sestali s predstavniki Civilne zaščite, Zdravstvenega doma Celje, Splošne bolnišnice Celje, Gasilske zveze Celje in Poklicne gasilske enote Celje.

Celje se namreč pripravlja na prihodnje dni, ko bo verjetno obolelih vse več. 

Mestna občina Celje je že ustavila javni potniški promet, zaprla upravno stavbo, kjer je zagotovljeno le dežurstvo, zaprti so trgovine in lokali, šole in vrtci, zdaj bodo zaprli tudi vsa otroška igrišča. Tam, kjer igrišča nimajo ograd pristojni zaupajo občankam in občanom, da se zavedajo, kako škodljivo je lahko trenutno zadrževanje otrok in odraslih v skupinah.

Predstavnik SB Celje dr. Andrej Strahovnik je na današnjem sestanku posebej poudaril, da nobena institucija ne more narediti toliko kot vsak posameznik sam z odgovornih obnašanjem in ravnanjem

zupan_izjava_koronaVarstvo otrok

V Celju bodo rešitve za varstvo otrok, katerih starši opravljajo nujno delo, iskali med vzgojitelji in vzgojiteljicami celjskih vrtcev.

Zdravstvena oskrba

Zdravstveni dom je zaprt in deluje po posebnem režimu. Zaprli so tudi vse zobozdravstvene ambulante. Nujne primere obravnavajo v dežurni ambulanti, za okužene z virusom COVID-19 pa bo delovala posebna ambulanta v izpostavi na Dobrni.

Ključne informacije so objavljene tukaj: https://www.zd-celje.si/si/

Splošna bolnišnica Celje se bo razdelila v dva popolnoma ločena dela za obravnavo hospitaliziranih zaradi drugih zdravstvenih stanj in za obravnavo okuženih s koronavirusom.

Informacije tukaj: https://www.sb-celje.si/

Prihodnji teden zdravstveni delavci pričakujejo pritisk na zdravstvene ustanove, saj se bo število okuženih povečalo. Vse občanke in občane pozivamo k skrajno samozaščitnemu ravnanju, ne le, kar se tiče preprečevanja virusne okužbe, temveč tudi sicer. Naj bodo previdni in naj, kolikor je to mogoče, ne tvegajo poškodb, zaradi katerih bi dodatno obremenili zdravstvene ustanove.

Vse informacije o koronavirusu so zbrane v seriji prispevkov TUKAJ (klik!)