Aerove slike požele veliko zanimanja

12. 09. 2016 07:06
Umetniško delo Gozd jeseni Riharda Jakopiča je na dražbi požel največ zanimanja.
Umetniško delo Gozd jeseni Riharda Jakopiča je na dražbi požel največ zanimanja.

Stečajna upraviteljica Alenka Gril je na dražbi umetnin celjskega Aera uspešno prodala 99 od 157 umetniških del različnih slovenskih avtorjev, kot so na primer Rihard Jakopič, Janez Bernik, Jože Ciuha, Andrej Jemec, Ivo Prančič in Črtomir Frelih.

Nizke izklicne cene in priznana umetniška dela so privabila 20 dražiteljev. Med znanimi so umetnine dražili poslovnež Aleš Musar (Net produkcija), stečajna upravitelja in odvetnika Darja Erceg (po njenem pooblastilu je dražil nekdanji stečajnik Boris Dolamič) in Borut Soklič, poročajo Finance.

“Očitno so bile umetnine zanimive. Dražbe se je udeležilo precej galeristov in tudi drugih poznavalcev. Z razpletom sem zadovoljna, pri večini slik so bile dosežene višje cene od izklicnih,” je za Finance povedala Grilova.

Kljub uspešni dražbi pa za najem Aerovega obrata v Šempetru še vedno ni nobenega zanimanja. Obrat se prodaja kot poslovna celota, njegova izklicna cena pa je bila očitno previsoka za potencialne dražitelje. Družba za upravljanje terjatev bank je ocenila tržno vrednost objekta na 4,3 milijona evrov.

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 3,398 seconds.