Boško Šrot: kaj je sodišče "zaplombiralo" njemu in njegovi ženi?


boško šrotNa ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes začela glavna obravnava v sojenju nekdanjemu predsedniku uprave Pivovarne Laško Bošku Šrotu. Obtožnica ga bremeni zlorabe položaja za financiranje menedžerskega prevzema pivovarne.

Šrot in njegov zagovornik Blaž Kovačič Mlinar menita, da obtožnica ni primerna za nadaljnji postopek. Šrot je v zagovoru dejal, da tako nestrokovna in populistična obtožnica ne more biti v ponos tožilcu Jožetu Kozini, ki “uživa takšen ugled”.

Kot je znano, je bil sicer Šrot lani junija že nepravnomočno obsojen na pet let in 10 mesecev zapora v primeru Istrabenz, na sodiščih po državi pa poteka tudi več odškodninskih tožb družb iz pivovarske skupine.

Skupine od Šrotovih terjajo dobrih 109 milijonov evrov, s katerimi so družbe Atka-Prima, Center Naložbe in Infond Holding izpeljale prevzem Laškega.

Šrot: Če bi pridobili korist, ne bi šli v stečaj

Šrot je prepričan, da tožilstvo v ničemer ni dokazalo pridobitve premoženjske koristi. “Če bi družbi Infond Holding in Center naložbe pridobili korist, potem ne bi šli v stečaj,” je dejal.

Zavarovano premoženje zakoncev Šrot je sicer precej manjše od 109-milijonskih premoženjsko-pravnih zahtevkov, kažejo podatki, ki so jih pridobile Finance. ‘Plombo’ so vpisali na naslednjem imetju:

  • Boško Šrot
    1. 9.590 delnic Pivovarne Laško (delnica je bila včeraj ob koncu trgovanja vredna 5,7 evra);
    2. 260 delnic NKBM (niso vredne nič);
  • Anica Aužner Šrot
    1. do ene polovice nepremičnin vpisanih v zemljiško knjigo, in sicer: dva pašnika in poti, sadovnjak, stanovanjsko hišo z okoliškim zemljiščem ter stanovanji v poslovno-stanovanjski stavbi, pišejo Finance.

Podrobnosti v članku Financ:

Kaj je sodišče ‘zaplombiralo’ zakoncema Šrot