BSH iz Nazarij v finalu za Nagrado nemškega gospodarstva 2020 osvojil drugo mesto

21. 01. 2021 07:00

Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje, ki se je v lanskem decembru poleg proizvajalca energijskih hiš Lumar IG d.o.o. in proizvajalca steklarskih izdelkov Steklarna Hrastnik d.o.o. uvrstilo med tri finaliste za Nagrado nemškega gospodartva 2020, ki jo na vsakoletnem tradicionalnem novoletnem sprejemu, ki ga organizira Slovensko-nemška gospodarska zbornica osvojilo drugo mesto.

Podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje je leta 2019 ustvarilo 345 mio evrov celotnih prihodkov in 13 mio čistega dobička s čimer se že vrsto let uvršča med največja podjetja v Savinjski regiji. Nazarsko podjetje je lani postalo tudi zmagovalec mednarodnega izbora Tovarna leta 2020

Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) je na virtualnem srečanju slavnostno podelila Nagrado nemškega gospodarstva v sodelovanju z Veleposlaništvom Zvezne Republike Nemčije v Sloveniji in inštitutom WISE za razvoj trajnostnega delovanja in etičnega poslovanja v rastočih gospodarstvih.

Nagrada nemškega gospodarstva je prvo bilateralno priznanje, s katerim se nagrajuje trajnostna naravnanost in družbena odgovornost med podjetji v Sloveniji. Industrija 4.0 vključuje številne priložnosti in tveganja, zato si morajo podjetja, ki želijo biti uspešna v digitalni transformaciji, prizadevati ne le za stroškovno učinkovitost, ampak tudi za družbeno in okoljsko odgovorno poslovno ravnanje.

BSH Nazarje je Nagrado nemškega gospodarstva prejelo leta 2008, letos pa je strokovna komisija nagrado podelila podjetju Lumar IG, ki v največji meri udejanja trajnostno paradigmo in združuje tehnološke možnosti ter družbene in okoljske potrebe.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,008 seconds.