BSH iz Nazarij postal zmagovalec mednarodnega izbora Tovarna leta 2020

05. 12. 2020 09:35

Podjetje BSH, proizvajalec malih gospodinjskih aparatov iz Nazarij, je bilo razgalšeno za Factory of the Year« in osvojilo 1. mesto in nagrado v kategoriji za najboljšo velikoserijsko proizvodnjo. Nagrado bo podjetje prejelo s strani organizatorja tekomavnja SV Veranstaltungen in Kearny prihodnje leto na konferenci, ki bo potekala 22. in 23. junija v Esslingu v Nemčiji.

Podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje je leta 2019 ustvarilo 345 mio evrov celotnih prihodkov in 13 mio čistega dobička s čimer se že vrsto let uvršča med največja podjetja v Savinjski regiji. BSH je lani zaposloval 1265 ljudi, katerih povprečna bruto plača je znašala 1.893 €.

Podjetje BSH Nazarje, ki letos praznuje 50-letnico obstoja, je v jubilejnem letu prejelo dve pomembni nagradi. Že oktobra so bili deležni slovenske nagrade Tovarna leta, sedaj pa so prejeli še mednarodno nagrado in naziv »Factory of the Year 2020«, kar je postavilo podjetje med najboljše tovarne doma in v tujini.

Izbor tovarne leta se ponaša z dolgo tradicijo in velja za pomembno priznanje med proizvodnimi podjetji. V izboru je doslej sodelovalo že več kot 2000 proizvodnih podjetij iz več kot 30 držav. Letos je BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje na tekmovanju Tovarna leta sodelovalo tretjič in prvič osvojilo prvo mesto ter nagrado v kategoriji za najboljšo velikoserijsko proizvodnjo.

Nagrada odraža sistematično osredotočenost BSH na nenehno izboljševanje in zavzetost vodstva, da sledi ambicioznim ciljem. Kot navajajo v podjetju, so bile v njihovi proizvodnji dosežene izboljšave na področju produktivnosti, kakovosti ter učinkovitosti in uspešnosti uporabe novih tehnologij pri čemer je ključno vlogo odigtrala digitalizacija ter analiza podatkov s pomočjo umetne inteligence.

“Naš uspeh temelji na doslednem osredotočanju na štiri področja: izdelke, procese, ljudi in dobiček. V zadnjih desetih letih smo se osredotočili predvsem na izdelke, tako da smo stranko postavili v sredino procesa.

Zmaga na tekmovanju „Factory of the Year“ potrjuje, da smo veliko stvari naredili pravilno in da tudi digitalizacijo uporabljamo pravilno. S postavljeno strategijo nismo le ohranili lokacije v Evropi, ampak smo postali največja tovarna za proizvodnjo malih gospodinjkih aparatov v Evropi in kompetenčni center za proizvodnjo vrhunskih izdelkov, ki jim bo pripadala prihodnost na evropskem trgu. Naša tovarna v Nazarjah se imenuje »Dom vrhunskih in povezljivih aparatov«, kot so aparati za kuhanje in kavo,” je ob prejemu nagrade povedal Matija Petrin, direktor družbe, odgovoren za tehniko v tovarni Nazarje. In dodal, “Zelo smo ponosni, da je bila tovarna Nazarje mednarodno priznana kot odličen primer tovarne SDA za »zadnjega človeka« v Evropi, hkrati pa je ohranila stroškovno konkurenčnost v primerjavi z azijsko konkurenco in zagotovila najboljše zmogljivosti dostave in odlično prilagodljivost obsega.”.

foto: BSH

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 2,848 seconds.