Celjski podjetniški inkubator odprt; trenutno v njem pet zanimivih podjetij

14. 04. 2015 15:43

inkubatorNa Gregorčičevi ulici 6 je bil danes v Celju po poldrugem mesecu delovanja odprt podjetniški inkubator. Prostori se nahajajo blizu središča mesta, kar je bistveno za mlade, kreativne podjetnike in njihov način dela, hkrati pa sovpada s cilji mestnega marketinga Mestne občine Celje in Strategijo razvoja starega mestnega jedra Celja. Mestna občina Celje je za ureditev novih poslovnih prostorov namenila 55.000 evrov.

V prostorih podjetniškega inkubatorja je možen 24-urni dostop, urejen je coworking prostor z devetimi mizami, štiri samostojne pisarne, sejna soba, kuhinja, dva ločena prostora za brainstorming, tiskalniki ter zmogljiva internetna povezava.

Coworking prostor je namenjen vsem kreativcem, freelancerjem ter drugim podjetniškim ustvarjalcem, ki iščejo ustvarjalen prostor za razvoj in realizacijo poslovnih idej, ambicij ter pomoč pri zagonu produkta na globalni trg. Samostojne pisarne so namenjene start up podjetjem v prvih 3 letih njihovega razvoja, ki si pri svojem delu želijo sodelovanje v kreativni podjetniški skupnosti, skupnosti podjetnikov ter ustvarjalcev različnih profilov, ki si medsebojno pomagajo in imajo skupen cilj – narediti globalno uspešen produkt.

Najbolj pomembno je, da se v podjetniškem inkubatorju družijo podobno misleči, izmenjujejo znanje in izkušnje, podjetniki mentorji pa pomagajo z nasveti, kontakti in motivacijo. Inkubator ponuja tudi brezplačno udeležbo na delavnicah. Članstvo omogoča mesečno souporabo delovnih prostorov ali najem pisarne, prostori pa so na voljo tudi za organizacijo različnih podjetniških dogodkov.

Trenutni člani Inkubatorja Savinjske regije:

Ekipa DOMDOM, d. o. o., pripravlja mobilno aplikacijo »HOMEY«, ki bo poskrbela za boljšo organizacijo opravil v gospodinjstvih. Omogočala bo hitro pripravo seznama in dodeljevanje opravil posameznim članom ter informacijo o dokončanju.

Ekipa  Zeleno   mesto, d. o. o.,  se je lotila razvoja aplikacije #Greener project«, s katero bo  uporabnik lahko zaznal energetsko kritične  točke v svojem domu, skozi katere izgublja največ energije ter povzroča največ emisij CO2. Aplikacija bo ponudila tudi rešitve.

Viar, d. o. o., se ukvarja s prodajo ViarBox – preprostih očal za navidezno resničnost, ki delujejo skupaj z vašim pametnim telefonom. Poleg tega se podjetje ukvarja z razvojem programske opreme za arhitekte, ki omogoča njihovim strankam, da se lahko s pomočjo navidezne resničnosti sprehodijo skozi tridimenzionalni model hiše še preden je le ta zgrajena.

Mobilno aplikacijo »Poberi Me« razvijajo v podjetju DOO, d. o. o.. Ključna lastnost aplikacije je, da s pomočjo mobilne naprave, ki omogoča GPS lociranje in ‘push notifications’, ponuja iskalcem in ponudnikom prevoza hiter, enostaven in predvsem informativen dostop do aktivnih in za njih aktualnih prevozov.

Član inkubatorja je tudi ekipa Mycoprotein, ki si je zadala cilj, da v letu 2015 razvije najbolj zdrav in okusen nadomestek mesnim izdelkom in s tem razširi ponudbo kakovostne hrane.

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 1,022 seconds.