Dijaški dom Celje tik pred likvidacijo?


Že pred dnevi je po Celju zaokrožila anonimno pismo, v katerem naj bi bilo moč razbrati, da je celjski dijaški dom, zaradi velikih težav, tik pred likvidacijo s strani države, poroča rtvslo.si. Med drugim naj bi bilo v pismu izpostavljeno, da je za težave krivo predvsem nepreudarno in nestrokovno delo ravnateljice Milene Čanžek, ki naj bi se že junija umaknila na bolniško.

S celjskim dijaškim domom, v katerem trenutno biva 100 dijakov in študentov, naj bi zaradi težav s plačevanjem oz. neplačevanjem na podlagi podpisanih pogodb o dobavi blaga številni dobavitelji že odpovedali sodelovanje, v domu ne vedo, kako se bodo ogrevali, delavci trepetajo zaradi neprestanih groženj o izgubi službe, prispevki naj bi se zaenkrat sicer plačevali, a z zamudo. Ob tem je potrebno dodati, da objekt, ki je bil zgrajen leta 1979, ni bil od odprtja nikoli obnovljen in je v slabem stanju, za obnovo seveda denarja ni.

Rtvslo.si tudi poroča, da naj bi v anonimnem pismu bilo tudi navedeno, da svet zavoda vodijo zunanji člani, ki so očitno zelo prijateljsko povezani z ravnateljico in sindikalno skupino, ki naj bi sporno delovala že nekaj let in ima moč nad ravnatelji v zavodu že več let. Očitki letijo na neusposobljenost osebja, kuharje, vratarja in tajnico, ki odločajo o pomembnih odločitvah.

S pristojnega ministrstva so sporočili, da odločitev o likvidaciji trenutno še ni sprejeta. Več na www.rtvslo.si.