Dušan Zorko na čelo 2TDK

10. 01. 2019 20:46

zorkoNa čelo podjetja, ki bo vodilo izgradnjo drugega tira Divača-Koper, je bil soglasno potrjen Dušan Zorko.

Celjan je bil na mesto generalnega direktorja 2TDK imenovan za mandatno obdobje štirih let.

Nekdanji predsednik uprave Pivovarne Laško in Pivovarne Union Dušan Zorko je bil po poročanju nacionalne RTV Slovenija imenovan za generalnega direktorja projektnega podjetja za gradnjo drugega tira Divača-Koper, 2TDK. Pred Zorkom je podjetje vodil Metod Dragonja, ki pa se je z mesta direktorja umaknil junija lani zaradi osebnih razlogov.

Nadzorni svet podjetja je Zorka potrdil soglasno in mu podelil štiriletni mandat. Nova uprava bo z delom začela prihodnji teden.

Tričlansko upravo poleg Zorka sestavljajo še Marko Brezigar in Žarko Sajič, ki je po umiku Dragonje opravljal delo v.d. generalnega direktorja. Kot so za osrednji nacionalni medij povedali v podjetju, čaka upravo izjemno zahtevna naloga zapiranja finančne konstrukcije in zagotavljanje virov financiranja, izvedba gradnje dostopnih cest in pripravo pogojev za začetek gradnje drugega tira. Pojasnili so še, da so pri izbiri uprave sledili potrebi družbe po zagotovitvi poslovno-ekonomskih in gradbeno-projektnih kompetenc v poslovodstvu.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,865 seconds.