Hotel Celeia znova Štormanu!


hotel ŠtormanEpopeja o hotelu Celeia v Celju, ki je to ime vnovič dobil, ko ga je lani prenovilo in sredi poletja ponovno odprlo podjetje Eurotas, ki je del skupine Maksimilijan, ki jo obvladuje Aleksander Jančar, je dobila novo nadaljevanje.

Do januarja leta 2014 se je hotel nekaj let imenoval po priimku lastnika Zvoneta Štormana. Ta je bil podjetju KBM Leasing dolžan tri milijone evrov, mariborska družba pa je hotel za 1,3 mio prodala Jančarjevim zastopnikom.

Štorman je na celjskem okrajnem sodišču dosegel, da bo hotel znova prešel v njegovo last. Ker je medtem moral razglasiti stečaj, bo hotel v bistvu prevzela stečajna upraviteljica.

Sodišče je razsodilo, da mora Eurotas v osmih dneh hotel vrniti v posest, kakor tudi vrniti v prejšnje stanje. Prav tako je sodišče vsem, ki so sodelovali pri akciji prevzema hotela kakorkoli prepovedalo posegati v posest. Ker se lahko Jančar pritoži na sklep sodišča in ker se začenjajo sodne počitnice, bo po doslej znanih podatkih hotel vsaj preko poletja nemoteno posloval pod njegovim okriljem.

Preberite tudi naše pretekle zapise na to temo:

Zvone Štorman in Aleksander Jančar: dve različni zgodbi o uspehu

Se Zvonetu Štormanu obeta osebni stečaj?

Štorman na sodišču dosegel blokado KBM Leasinga

Celjski gostinec Štorman v stečaj

Saga Štorman: Administrator poslal odprto pismo na skoraj vse inštance

Zvone Štorman vrača udarec s tožbo proti KBM Leasingu in ostalim vpletenim

KBM Leasing zaradi dolgov zapečatil Hotel Štorman v Celju

polovicka_celje_klik