Izredna seja zaradi dogajanja okrog prevzema Cinkarne Celje

15. 06. 2018 18:27

rp_Cinkarna-Celje2-300x225.jpgKot je znano je prejšnji teden družba Anatol iz skupine Martens Management Group, ob finančni podpori investicijske družbe KKR, objavila namero za prevzem Cinkarne Celje.

Včeraj pa so iz družbe sporočili, da ne bodo objavili prevzemne ponudbe za Cinkarno Celje.

V Anatolu so kot razlog navedli onemogočanje pravočasnega skrbnega pregleda družbe Cinkarna Celje, kar je bil predpogoj za objavo uradne prevzemne ponudbe.

Zaradi dogajanja okoli prevzema Cinkarne Celje se je danes na izredni seji sešla tudi uprava celjske družbe. Po izredni seji so podali sporočilo za javnost, ki se glasi:

Uprava se je v napovedanih rokih odzivala na zahteve potencialnega prevzemnika in v skladu s tem je bila sklicana izredna seja Nadzornega sveta. O sklicu seje, oziroma odzivnem terminu, je bila obveščena tudi družba Anatol in sicer v ponedeljek 11.6.2018.

Nadzorni svet se je na seji seznanil s stanjem postopka namere za prevzem Cinkarne Celje d.d., ki ga je podala družba Anatol. Na predlog Uprave je Nadzorni svet ugotovil, da zahteva družbe Anatol, da opravi potrditveni skrbni pregled ni več relevantna, saj je družba Anatol v četrtek 14.6. Upravo obvestila, da odstopa od namere za prevzem.

V nadaljevanju je na predlog Uprave Nadzorni svet sprejel sklep, da bo družba v podobnih primerih in v primerih, da pomembna kvalificirana skupina delničarjev poda predlog za strukturiran prodajni postopek, vodila ustrezne aktivnosti, ki bodo zagotavljale konkurenčen, transparenten postopek in omogočala vsem kvalificiranim ponudnikom enakopravno obravnavo.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,930 seconds.