Kaj se je dogajalo z domnevno spornimi nakazili v Celjskem mladinskem centru?

02. 02. 2016 06:46
Glorjana Veber komentira, da je šlo le za vračilo denarja, s katerim je pred časom pomagala MCC-ju.
Glorjana Veber komentira, da je šlo le za vračilo denarja, s katerim je pred časom pomagala MCC-ju.

Mediji, tudi nacionalni, so pred časom poročali o domnevnih sumljivih poslih v Mladinskem centru Celje, kjer naj bi njegova direktorica Glorjana Veber na tekoči račun svojega inštituta IRIU nakazovala večje vsote denarja.

Podali smo se po sledeh informacij in ugotovili, da je šlo za vračanje brezobrestnega posojila.

Neprofitni Inštitut IRIU (Inspiracija, Raziskovanje, Inovacija, Umetnost) je v letu 2013 brez obresti in v več obrokih MC Celje posodil finančna sredstva, ki skupaj znašajo okoli 11.000 €.

Kasneje je od aprila 2014 ta denar do oktobra lani po obrokih vračal in prav ta nakazila je pod drobnogled vzela tudi Komisija za preprečevanje korupcije.

mi  smo se v zvezi s posojilom obrnili na Glorjano Veber, direktorico Inštituta IRIU in Celjskega mladinskega centra.

Domnevno sporna nakazila le vračilo posojenega denarja

Vebrova komentira, da je šlo le za vračilo denarja, s katerim je pred časom pomagala MCC-ju, da bi lažje dosegli zastavljene cilje in zagotovili optimalno delovanje. Pri tem je poslovala v skladu z zakonom.

Komisija za preprečevanje korupcije je ob tem poudarila, da bi se moral MCC izogibati tovrstnemu poslovanju, saj gre za nasprotje interesov.

Tega se zaveda tudi Glorjana Veber, ki pa je hkrati dodala: »Mora pa direktor znati presoditi, kaj je optimalno za njegovo organizacijo in zanjo poskrbeti. Mladi voditelji se danes zavedamo, v kakšnem položaju so naši mladi soimenjaki s prekarnimi delovnimi mesti. Zato v težkih razmerah, v katerih delujemo danes organizacije in posamezniki, naredimo vse potrebno in ustrezno za vzdrževanje napredka in razvoja – želimo ga tistim, ki prihajajo za nami. Naše službe niso več »samo« službe, so naše poslanstvo. Vsak posameznik ima možnost, da naredi kaj dobrega, je pa res,da moramo znati dobro tudi prepoznati in se nanj pripraviti.«

Anonimno pismo: »Ni bilo pravočasno izplačanih plač«

Celjski mladinski center se je ob koncu leta moral spopasti še z anonimnim pismom.
Celjski mladinski center se je ob koncu leta moral spopasti še z anonimnim pismom.

Ob koncu leta se je moral Celjski mladinski center ukvarjati še z anonimnim pismom, s katerim je oseba z eno besedno zvezo in kar tipkano sama »podpisala« ekipo Celjskega mladinskega centra, ki naj bi izpostavil domnevne nepravilnosti v delovanju MCC-ja.

»Pod pismo se ne podpišemo in smo razočarani nad tem, da je nekdo izkoristil ime naše celotne ekipe in s tem vsakega izmed nas, za nekaj, kar nismo napisali, saj za tem ne stojimo. Vsebinsko in strukturno je pismo neprimerno ter žaljivo do nas, da ne govorimo tudi o slovničnih napakah,« so med drugim besede iz pisma podpore, s katerim se je ekipa Celjskega mladinskega centra odzvala na anonimno pismo.

Glorjana Veber upa, da bo avtor ali avtorica anonimnega pisma našel oz. našla notranji mir, svobodo in moč, da bo s svojimi dejanji zgled mladim.

V zvezi z aktualnim dogajanjem v Celjskem mladinskem centru se je z Vebrova pogovorila tudi z Bojan Šrotom, županom Mestne občine Celje.

Uspešno leto 2015 za Celjski mladinski center

Glorjana Veber pa lahko ob vseh domnevnih nepravilnostih samo ponosno navede, da so v MCC-ju leta 2015 beležili 10 % rast obiskovalcev dogodkov, 55 % rast dogodkov, opravili pa so tudi vsa nujna dela, da so pospešili tržno dejavnost in omogočili ustrezne prostore mladim: razširitev kavarne z nadstreškom, prenova koncertne dvorane, dobili so pomembne mednarodne projekte. V letu 2015 poleg tega beležijo še največje število nočitev v hostlu od njegove ustanovitve 2010 dalje in sicer skoraj 6000, kar je 15 % rast nočitev (približno 700 nočitev) glede na predhodno leto.

Za zaključek uspešnega leta je pa mestni svet Mestne občine Celje sprejel še njihov Lokalni program o mladini v Mestni občini Celje – Mladi so Celje 2015-2020.

(Foto: Facebook)

beatles-polsi-klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,899 seconds.