Ministrstvo določilo novega nadzornika nadomestne novogradnje celjske bolnišnice


Ministrstvo za zdravje je konec januarja nenadoma prekinilo pogodbo s celjskim podjetjem, ki je pri nadomestni novogradnji celjske bolnišnica izvajalo nadzor. Poteza je dvignila nemalo prahu.

Ministrstvo za zdravje se namreč pred prekinitvijo pogodbe ni posvetovalo z vodstvom Splošne bolnišnice Celje, obenem pa ob prekinitvi pogodbe tudi ni imenovalo novega nadzornika ene izmed največjih investicij v slovenskem zdravstvu vredne 117 milijonov evrov.

Ministrstvo je takra obrazložilo, da so pogodbo z dosedanjim izvajalcem nadzora gradnje prekinili, saj da so na podlagi t. i. in-house pogodbe z družbo DRI, prejeli ugodnejšo ponudbo. Obenem so zagotavili, da so s Splošno bolnišnico Celje v stalnem stiku ter da se trudijo, da dela potekajo skladno s terminskimi plani.

Kot poroča Večer, pa je Ministrstvo za zdravje že nekaj dni po prekinitvi pogodbe celjsko bolnišnico obvestilo, da je imenovalo novega nadzornika. To je uradno postalo podjetje DRI d.o.o., za katero pa po pooblastilu nadzor izvajala zasebna družba Elitbau oz. njen lastnik, inženir Gorazd Dimnik. Da bo pogodbo za nadzor dobil DRI se je nakazovalo že v prvem odzivu ministrstva po prekinitvi pogodbe s celjskim podjetjem Navor.

Ali se bo celjsko podjetje pritožilo na potezo ministrstva zaenkrat še ni znano, saj so se zavili v molk, še piše Večer.