Mirko Tuš mora državi plačati 6,5 milijona evrov


tus-mirkoMirko Tuš bo moral državi plačati dodatnih 6,5 milijona evrov davka. Furs naj bi postopke končal že avgusta, sedaj pa sledi le še izterjava dolga. Glavna tarča države je Tuševa vila v Lokrovcu, ki ni obremenjena s hipotekami.

Po pisanju portala Siol naj bi Finančna uprava RS (Furs) Mirku Tušu naložila plačilo okoli 6,5 milijonov evrov dodatnega davka, potem ko je že pred časom pod drobnogled vzela osebne finance lastnika trgovske verige Engrotuš in vpisala zastavno pravico na lastniški delež Mirka Tuša v Tuš Holdingu.

Furs naj bi postopek zaključil že avgusta, sedaj pa sledi izterjava dolga. S strani Fursa naj bi bil tako že predlagan vpis zastavne pravice oz. hipoteke na osebnem premoženju celjskega podjetnika, kar morajo po zakonu o davčnem postopku narediti v roku dveh mesecev po izvršljivosti davčne odločbe, piše Siol.

Furs ima sicer preventivno že od začetka leta, zradi težav pri izpolnitvi davčne obveznosti, vpisano zastavno pravico na osebno premoženje Mirka Tuša. In sicer na 100-odstotnem deležu v podjetju Tuš Holding, ki ima v lasti trgovsko verigo Engrotuš (na tem deležu so sicer vpisane hipoteke bank upnic) ter družinski vili v Lokrovcu pri Celju. Tuševa vila je še njegovo edino večje neobremenjeno premoženje. Vila, v kateri je devet sob, od tega šest spalnic, dve garaži in dve kopalnici, se je sicer dve leti nazaj prodajala za 2,5 milijona evrov, a ni našla kupca.