Furs zaradi 6,5 mio evrov dolga vpisal zastavno pravico na lastniški delež Mirka Tuša v Tuš Holdingu


tus-mirkoNekoč najbogatejši Slovenec Mirko Tuš naj bi bil Finančni upravi Republike Slovenije dolžan 6,5 milijona evrov.

Celjsko okrožno sodišče je zato danes izdalo sklep po katerem je Furs vpisal zastavno pravico na lastniški delež Mirka Tuša v družbi Tuš Holding, ki je lastnica Engrotuša.

Mirko Tuš tako s tem premoženjem od danes ne more več razpolagati.

Po poročanju portala 24ur je Finančna uprava RS vpisala zastavno pravico na lastniški delež Mirka Tuša v družbi Tuš Holding. Furs se je na premoženje Mirka Tuša usedel zaradi davčnega dolga v višini 6,53 mio evrov. Mirko Tuš tako ne more več razpolagati s tem poslovnim deležem. Iz sklepa celjskega okrožnega sodišča je razvidno, da osnovni vložek v Tuš Holdingu znaša 630.994.384 evrov. Lastnik tega pa je  v celoti Mirko Tuš.

Tuš Holding, ki je tudi edini lastnik Engrotuša, je sicer lani že sprožil tožbo proti svojemu lasniku Mirku Tušu, s čimer želi od njega izterjati 26 mio evrov, ki si jih je Tuš sposodil od družbe pred desetletjem. Tuš Holding je tožbo sprožil pod pritiskom bank upnic, ki so sicer v zadnjem obdobju že prodale velik del terjatev do Skupine Tuš.

Za Mirka Tuša pa današnji sklep okrožnega sodišča v Celju ni edina slaba novica, ki ga je doletela v tem mesecu. Pred dvema tednoma je sodišče namreč odločilo tudi, da so bili obremenilni dokazi v zvezi s primerom, ko naj bi Tušmobil od Agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek) na sporen način pridobil brezplačne frekvence tretje generacije (3G), s strani policije pridobljeni na zakonit način. Gre za dokaze o telefonskih komunikacijah, ki so jih kriminalisti pridobili leta 2011. Na podlagi te odločitve sodišča se lahko tudi sojenje v tem primeru nadaljuje.

Več o težavah v katerih se je v zadnjih letih znašel nekoč najbogatejši Slovenec preberite v seriji člankov, ki smo jih objavljali na Celje.info