Naslednji teden stavka v Štore Steel

21. 06. 2018 16:25

Naslednji petek bo v podjetju Štore Steel potekala dveurna stavka. Stavkovni odbor delavcev namreč ni dosegel dogovora z vodstvom podjetja.

Potem, ko je bila v začetku meseca, zaradi groženj vodstva družbe z odpovedmi delovnega razmerja stavkajočim delavcem, odpovedana stavka v podjetju Štere Steel, je danes predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov Gvido Novak napovedal novo dveurno stavko za 29. junij med 13. in 15. uro.

Kot je namreč za RTV Slovenija povedal Novak, so si v vmesnem času z vodstvom izmenjali nekaj predlogov, vendar do rešitve niso prišli, zato je bila takšna odločitev neizbežna. Kljub popuščanju delavcev se namreč vodstvo podjetja še vedno ni strinjalo z zadnjim predlogom delavcev za 23-odstotni dvig plač.

Prejšnji teden naj bi sicer v podjetju Štore Steel vsem zaposlenim zvišali osnovne plače za sedem odstotkov, obenem pa delavcem v jeklarni dvignili količnik za eno ali dve točki zaradi slabših pogojev dela. V podjetju so zatrdili, da naj bi sindikat Skei aneks o višjih plačah podpisal, medtem ko se Konfederacija slovenskih sindikatov ni odzvala.

Novak je večkrat dejal, da so delavci upravičeni do višjih plač od najnižjih v njihovi dejavnosti, tudi zaradi dobrih poslovnih izidov družbe.

Zaradi groženj podjetja ob napovedi prve stavke je Konfederacija slovenskih sindikatov po zamrznitvi prve stavke ovadila vodstvo podjetja, zaradi kršitev kršitve pravic delavcev do stavke.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,021 seconds.