S sejma MOS 2021: Razstavljavci zadovoljni, saj je obisk kljub epidemiji nad pričakovanji (foto)


Po letu premora zaradi ukrepov za preprečitev širitve koronavirusa, se je ta teden v Celje vrnil že 53. MOS. Tudi letos je na sejmu možno srečati razstavljavce, ki ponujajo vse od raznolike kulinarične ponudbe, opreme za dom, vozil ter mnogo več.

Za udeležbo sejma je bilo tokrat potrebno izkazati izpolnjen PCT pogoj, hitro testiranje pa je bilo možno opraviti pred vhodom v sejemski kompleks. Na dogodek smo se odpravili tudi mi, kako pa ta poteka v času koronavirusa, si lahko preberete v nadaljevanju.

Sejma se je kljub deževnemu petku udeležilo kar nekaj obiskovalcev, ki so se večinoma zadrževali v stavbah. K udeležbi pa je brez dvoma pripomoglo tudi testiranje pred vhodom v sejemski kompleks. Na sejmu pa so bila podeljena tudi sejemska priznanja. Ta so dobili tisti, ki so s svojo dejavnostjo na lokalnem ali nacionalnem nivoju prispevali k slovenski gospodarski dejavnosti. Ogled vseh nagrajencev je možen tukaj.

Kako so z izvedbo sejma zadovoljni razstavljavci?

Razstavljavci, s katerimi smo se pogovarjali, so bili pozitivno presenečeni nad številom obiskovalcev sejma. Mnenja so, da je število obiskovalcev skoraj primerljivo prejšnjim letom. Nekateri so dodali, da so posebej presenečeni, da se je sejma udeležilo veliko ljudi tudi na petek, ko je ves dan padal dež.

Razstavljavci prav tako niso izrazili kakršnihkoli omejitev, ki bi jim preprečile normalno udeležbo in izvedbo sejma. Eni od razstavljavcev dodajajo: “Zdi se nam, da je v ozračju tisti ta pravi sejemski utrip, vsi pa imamo seveda v podzavesti nesrečno korono. Sejem kot sejem pa je kljub temu primerljiv s prejšnjimi.”

Povedali so tudi, da kljub epidemiji koronavirusa pri poslovnih partnerjih ter kupcih večinoma ne opažajo zmanjšanega zanimanja na nakupe. Vredno pa je dodati, da je bilo letos na sejmu moč opaziti manjše število razstavljavcev kot prejšnja leta, kar je verjetno posledica epidemije ter negotovosti pri izvedbi sejma.

Kaj pa o sejmu pravijo obiskovalci?

Kot so izrazili že razstavljavci, je število obiskovalcev večje od pričakovanega. Kaj pa si ti mislijo o izvedbi sejma, smo povprašali nekaj mimoidočih. Večina jih je na sejem prišla samo iz zanimanja, nekateri pa tudi zato, ker so kupovali določene izdelke ter so iskali najboljše ponudbe. Tisti, ki so sejem obiskali že prejšnja leta, so bili mnenja, da razen potrebnega upoštevanja ukrepov sejem ni bistveno drugačen kot so bili prejšnji. Še vedno pa so bili vsi zadovoljni z ponudbo, katero sejem omogoča.

Pri vprašanju o ustreznosti ukrepov za vstop na sejem, so bili vsi mnenja, da so ustrezni in celo potrebni. Nekateri so dodali, da bi ti morali biti še strožji, en obiskovalec nam je namreč povedal: “Mnenja sem, da bi morali biti ukrepi še strožji, saj sem na lastni koži izkusil težjo obliko koronavirusa in vam lahko povem, da ni prijetno.”

Kot je bilo že prej omenjeno, je bilo za udeležbo dogodka potrebno izpolnjevati PCT pogoj, ki so ga pristojni preverjali pri vstopu v sejemski kompleks. Ti so nam povedali, da pri preverjanju pogoja ni prišlo do preglavic, zaenkrat pa so vsi udeleženci brez težav dokazali upoštevanje PCT.

D.K.