Sum prepovedane tržne manipulacije pri nedavni nameri nakupa Cinkarne

14. 07. 2018 15:13

rp_cinkarna-300x201.jpgPred dobrim mesecem dni je družba Anatol iz skupine Martens Management Group, ob finančni podpori investicijske družbe KKR, objavila namero za prevzem Cinkarne CeljeLe teden dni kasneje pa so iz družbe sporočili, da ne bodo objavili prevzemne ponudbe za Cinkarno Celje.

Sedaj je Agencija za trg vrednostnih papirjev Anatolu za eno leto prepovedala dajati prevzemnih ponudb za Cinkarno, obenem pa naj bi začela tudi voditi postopke zaradi suma prepovedane tržne manipulacije.

Družba Anatol je dober mesec dni nazaj prevzemno ponudbo napovedala pod pogojem zadovoljivih rezultatov opravljenega skrbnega pregleda družbe. Kasneje pa so iz družbe Anatol sporočili, da zaradi onemogočenega pravočasnega skrbnega pregleda družbe Cinkarna Celje Anatol ne bo objavil prevzemne ponudbe.

Ker je družba Anatol odstopila od ponudbe, pa je Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) odločila, da Anatol leto dni ne sme dati nove ponudbe za Cinkarno Celje.

V Agenciji za trg vrednostnih papirjev so v sporočilu za javnost namreč zapisali,  da je dne 12. 7. 2018 postala pravnomočna odločba, s katero je ATVP zavrnila zahtevo družbe Anatol S.a.r.l. za izdajo soglasja za odstop od prevzemne namere za odkup vseh delnic družbe Cinkarna Celje. Po določbah Zakona o prevzemih prevzemnik, ki po objavi prevzemne namere od nje odstopi, eno leto po tem ne sme dati nove prevzemne ponudbe, razen če za ta odstop pridobi soglasje ATVP.

Obenem naj bi ATVP, kot poroča Delo, v primeru namere o prevzemu Cinkarne vodila tudi postopek zaradi suma prepovedane tržne manipulacije. Podrobnejše komentarje o tem v ATVP zaenkrat ne dajejo.

rokovo-poletje-2018-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,711 seconds.