TEŠ zahteva četrt milijona od Američanov

24. 01. 2019 10:09

Termoelektrarna Šoštanj naj bi zaradi odkritih napak pri zamenjavi cevi v šestem bloku (Teš 6) uveljavljala zahtevek iz naslova skrite napake do družbe General Electric (sedanji lastnik Alstoma).

Tudi Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, je v odgovoru na poslansko vprašanje potrdila, da naj bi Termoelektrarna Šoštanj zaradi odkritih napak zahtevala 250 tisoč evrov do družbe General Electric.

Takole Velenjčan povzema besede Bratuškove:

“Vzrok za, po mnenju strokovnjakov v Teš, preveliko obrabo cevi še ni v celoti razjasnjen, zato je Teš proti General Electric odprl zahtevek iz naslova skrite napake. Če uspe dokazati, da gre za skrito napako, bo moral stroške popravila v višini približno 250 tisoč evrov nositi General Electric.”

Blok 6 je sicer miroval od 16. decembra do 4. januarja letos. Najprej je prišlo do porušitve materiala stene ene od visokotlačnih oljnih dovodnih cevi na hidravličnem cilindru visokotlačnega varnostno regulirnega ventila na kotlu, kasneje pa so potekala še načrtovana vzdrževalna dela.

Kot so zapisali v družbi, je takratno popravilo znašalo približno 25.000 evrov, pri čemer poškodovani deli niso bili več v garanciji.

 

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 0,693 seconds.