Thermana zamenjala štiri nadzornike


Skupščina Thermana, katere 100-odstotna lastnica je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), je na včerajšnji izredni skupščini iz nadzornega sveta družbe odpoklicala Valentina Hajdinjaka, Uroša Zupana, Davida Srebrniča in Boštjana Marovta. Za nove nadzornike je imenovala Denis Tavčar, Renato Zadravec, Leo Lokan Ivančič in Luko Prebila.

Na izredni skuščini, ki jo je zahteval DUTB, je bila razrešitev starih in imenovanje novih nadzornikov tudi edina točka dnevnega reda.

Kot so sporočili iz Thermane, bodo novi člani nadzornega sveta, predlagani s strani DUTB, štiriletni mandat nastopili v četrtek. Odpoklicani nadzorniki so namreč z delom zaključili v sredo, torej na dan izredne skupščine. Hajdinjak, Zupan, Srebrnič in Marovt so bili s strani DUTB za nadzornike imenovala konec lanskega avgusta, položaj pa zapuščajo po slabem letu dni.

DUTB je lastnica Thermane od leta 2015, konec leta 2019 pa je izglasovala iztisnitev preostalih delničarjev. DUTB bo po načrtih lastništvo Thermane prenesla na novoustanovljeni državni turistični holding, pod okriljem katerega naj bi bili še Terme Olimia, Istrabenz Turizem, Sava Turizem, Adria Ankaran, Hit Alpinea in turistična veja novogoriškega Hita.