Davčna naj bi se zaradi večmilijonskega dolga usedla tudi na premoženje Tuš Holdinga


Furs je najprej pred mesecem dni zaradi 6,5 mio evrov dolga vpisal zastavno pravico na lastniški delež Mirka Tuša v Tuš Holdingu, sedaj pa se je zaradi najmanj 8 mio evrov dolga podjetja Tuš Holding usedel še na 100-odstotni lastniški delež, ki ga ima Tuš Holdin v matičnem podjetju Engrotuš.

Vodenje Skupine Tuš je sicer prejšnji teden prevzel Andraž Tuš, sin Mirka Tuša, ki se je upokojil.

Po poročanju portala Siol.net naj bi davčna preiskava podjetja Tuš Holding izvrgla najmanj osem milijonov evrov neplačanega davka. Furs se je tako po tem, ko je pred manj kot mesecem dni vpisal zastavno pravico na premoženje Mirka Tuša, zaradi njegovega dolga do države v višini 6,5 mio evrov, usedel tudi na celoten lastniški delež, ki ga ima podjetje Tuš Holding v Engrotušu.

Kot še pišejo na Siol.net naj bi najnovejši dokumenti razkrivali, da so na Fursu davčno-inšpekcijski nadzor uvedli sredi lanskega leta. V postopku naj bi preverjali ali je Tuš Holding obračunal in plačal dovolj davka od dohodka pravnih oseb oz. ali se ni nemara s prikazom slabšega poslovnega izida izognil plačilu višjega davka na dobiček. Glavne nepravilnosti naj bi se dogajale v letu 2016. V tem obdobju naj bi namreč prišlo do prodaje pomembnega dela premoženja Tuš Holdinga zaradi česar naj bi posledično prišlo do oslabitve podjetja in visoke izgube.

Preberite še: Prispevki o poslih Mirka Tuša in njegovih podjetij