Mirko Tuš v pokoj, njegov naslednik Andraž Tuš


andraz-tus
Novi direktor Andraž Tuš

Mesto direktorja Skupine Tuš prevzema Andraž Tuš, sin ustanovitelja podjetja Mirka Tuša.

Mirko Tuš odhaja v pokoj, kjer se bo posvetil rehabilitaciji hrbtenice. Obiskovati pa bo moral tudi sodišča.

Po poročanju portala 24ur naj bi se Mirko Tuš upokojil, svoje mesto pa predal sinu Andražu Tušu, ki je sicer v Skupini Tuš v zadnjih letih opravljal že več funkcij. Med drugim je bil direktor marketinga, vzpostavil pa je tudi trajnostno strategijo podjetja. Področje na katerem se je v podjetju specializiral pa je bila tudi skrb za tehnološki razvoj podjetja. Pred prihodom v podjetje je bil na študiju v ZDA.

Kot še navaja omenjeni portal se bo Mirko Tuš v pokoju popolnoma posvetil rehabilitaciji hrbtenice, katere težko poškodbo je utrpel v hudi prometni nesreči. Bo pa moral Mirko Tuš poleg rehabilitacije verjetno sodelovati tudi v nekaterih sodnih postopkih, ki so se v zadnjem času nabrali na njegovih plečih.

Že pred meseci naj bi tako Tuš Holding, ki je tudi edini lastnik Engrotuša, sprožil tožbo proti njemu, s čimer želi od njega izterjati 26 mio evrov, ki si jih je Tuš izposodil od družbe pred desetletjem. Tuš Holding je tožbo sprožil pod pritiskom bank upnic, ki so sicer v zadnjem obdobju že prodale velik del terjatev do Skupine Tuš. Toda v Skupini Tuš so kasneje tožbo zoper Mirka Tuša zanikali, saj da nobena izmed strank doslej ni kršila pogodbenih določil, dolg pa Mirku Tušu tudi ni bil odpisan in osaja dolžnik.

Pred slabim mesecem dni je bilo tudi uradno potrjeno, da se bo po treh letih lahko nadaljevalo sojenje zoper njega v zvezi z očitanim podkupovanjem v zameno za pridobitev brezplačne frekvence za mobilno telefonijo leta 2008.

Prejšnji teden pa je Furs, zaradi 6,5 mio evrov dolga vpisal zastavno pravico na lastniški delež Mirka Tuša v Tuš Holdingu.

Kot so sporočili iz Skupine Tuš bo Andraž Tuš nadaljeval z uresničevanjem dolgoročno zastavljene strategije Skupine Tuš, ki je popolnoma osredotočena na najpomembnejšo dejavnost, trgovino.

Skupina Tuš je prvo trgovino odprla pred 30 leti. Danes podjetje sestavlja že preko 100 trgovin, zaposlujejo pa preko 3100 ljudi.

foto: TUŠ