Zaposleni v Pivovarni Laško so zaskrbljeni


Zaposleni v Pivovarni Laško so vlado in lastnike družbe pisno pozvali, naj se nehajo igrati s premoženjem davkoplačevalcev in njihovimi delovnimi mesti ter sprejmejo odločitve, ki bodo v korist podjetja in njegovega razvoja. V pismu, ki so ga napisali dan po seji nadzornega sveta, sporočajo, da z začudenjem in zaskrbljenostjo spremljajo medijske informacije glede morebitnih prodaj deležev v pomembnih gospodarskih družbah. Izpostavljajo pa spreminjajoči se načrt prodaje deleža v Mercatorju, informacije o dokapitalizaciji Pivovarne Laško in pismo uprave Mercatorja o skupni prodaji večinskega paketa delnic trgovca, poročajo na spletnem portalu RTV SLO.

Pismo so naslovili na premierja Boruta Pahorja, ministra za finance Franca Križaniča, ministrico za gospodarstvo Darjo Radić, predsednika uprave Kapitalske družbe (Kad) Boruta Jamnika in predsednika uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Boža Jašoviča. Od naslovnikov pisma zaposleni v pivovarni pričakujejo obisk v Laškem, kjer bi jim iskreno povedali, ali se bodo do družb skupine Pivovarna Laško v prihodnje obnašali kot odgovorni lastniki in jim predstavili konkretne načrte v zvezi s podjetjem, prav tako poročajo na spletnem portalu RTV SLO.

V Pivovarni Laško odstopil prvi nadzornik

Na četrtkovi seji nadzornega sveta Pivovarne Laško je odstopil njegov predsednik Marjan Mačkošek. Vzrok je v različnih pogledih na imenovanje nove članice uprave Mirjam Hočevar. Nadzorniki so na seji sprejeli odstop člana uprave Roberta Šege in sprejeli revidirano poslovno poročilo za leto 2010, so poročali na spletni strani Večera. V točki razno naj bi nadzorniki spregovorili tudi o prodaji deleža Pivovarne Laško v Mercatorju. Po poročanju spletne strani Večer, omenjene dokapitalizacije v Pivovarni Laško za zdaj ne morejo komentirati.

Več si lahko preberete na spletnem portalu Večer in RTVO SLO.