V Žalcu bodo zgradili dodatnih 23 novih stanovanj (foto)

01. 02. 2020 11:44

V Žalcu so naznanili gradnjo tretjega bloka soseske Frenga, ki bo trgu ponudil dodatnih 23 novih stanovanj s pripadajočimi parkirnimi prostori. Tretji blok bo vseljiv naslednjo pomlad.

V soseski Frenga v Žalcu sicer že stojita dva bloka (A in B) z 59 novimi stanovanji. Skupaj z blokom C bo Žalec tako dobil kar 82 novih stanovanj.

Naselje Soseska Frenga je bilo po dvajsetih letih prva večja gradbena investicija v stanovanja v Občini Žalec. V stanovanjskem objektu je že na voljo 59 moderno zasnovanih stanovanj, ki so primerna tako za mlade družine kot tudi gibalno ovirane. Zaradi izrednega zanimanja kupcev za nova lastniška stanovanja v Žalcu pa je investitor projekta v sodelovanju z Občino Žalec sklenil, da na južni strani obstoječe lamele Soseske Frenga (bloka A in B) zgradi še en manjši blok C.

V bloku C bo na voljo 23 novih modernih stanovanj. Cene stanovanj se gibljejo od 96 tisoč evrov naprej. Poleg stanovanj bo v kletni garaži novega bloka C na voljo tudi 28 parkirnih mest. Kot je ob naznanitvi še povedal direktor podjetja Gradiatim d.o.o. bodo z gradbenimi deli na novem objektu pričeli v kratkema, nova stanovanja v bloku C pa bodo vseljiva že naslednjo pomlad.

Župan Občine Žalec Janko Kos pa je ob naznanitvi pričetka gradnje novega bloka v Soseski Frenga poudaril dolgoročni pomen načrtovane gradbene pridobitve: »Žalec z današnjim polaganjem temeljnega kamna za blok C pridobiva pomembnih 23 stanovanjskih enot, saj se pogoji najema stanovanj na trgu močno zaostrujejo, povpraševanje po lastniških stanovanjih v Žalcu pa skokovito narašča, kar dokazuje, da je naše mesto tako s svojo ugodno lokacijo med Ljubljano in Mariborom kot tudi vso potrebno infrastrukturo privlačno za bivanje.«

Lokacija nove stanovanjske soseske v Žalcu:

foto: Gradiatim d.o.o.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 1,145 seconds.