Kajuhovka najboljša v državi v znanju nemščine, naveza Celja z Nemčijo oz. nemščino v teh dneh še posebej živahna


Na državnem tekmovanju v znanju nemščine je Izabela Huber Pluemper, dijakinja 4. letnika I. gimnazije v Celju, prepričljivo zbrala največ točk.

Pred drugouvrščenim tekmovalcem je namreč imela šest točk prednosti in osvojila zlato priznanje.

Do srebrnega priznanja med dijaki četrtega letnka je prišel Martin Steblovnik, med leto mlajšimi dijaki pa je srebrno priznanje prejala Veronika Starič.

V Murski Soboti so iz I. gimnazije v Cleju sodelovale še Nina Ellen Blake in Manca Ernst (obe 3. letnik) in Eva Nina Magdalenc iz 4. letnika.

Pred kratkim sta svoje bivanje v Nemčiji v sklopu projekta Erasmus začeli kajuhovki Ema Oblak in Eva Štemberger, kjer ju v začetku spremlja tudi rofesorica Polona Škornik.

Župan Matija Kovač je nemški veleposlanici v spomin na obisk v Celju podaril knjigo Barbara Celjska avtorice Rolande Fugger Germadnik; foto: MOC

V zvezi z nemščino oz. Nemčijo pa je včeraj Celje zaznamoval obisk veleposlanice Zvezne republike Nemčije Natalie Kauther, ki je sodelovala na prireditvi Potica z veleposlanico v Osrednji knjižnici Celje, obiskala pa je tudi Pokrajinski muzej Celje in župansko pisarno, kjer se je seznanila z aktualnimi tematikami. V luči sodelovanja z nemškimi mesti je izrazila željo, da Celje znova obišče aprila, ko bo uradno odprtje Singenske ulice.

Pred kratkim smo poročali o veliki časti, ki je posthumjno doletela nemško pišočo Celjanko Almo Karlin, saj bodo po njej poimenovali sedmo dvorano ljubljanskega Cankarjevega doma.

Aktualnih povezav še ni konec, saj so se predstavniki celjskega turizma v tem tednu udeležili berlinske turistične borze, ki velja za največjo v Nemčiji.

Za nekoliko manj svetlo točko pa je poskrbel neznani voznik vozila znamke Tesla, nemških registrskih oznak, ki je v eni od celjskih garažnih hiš parkiral na prehodu za pešce: