Na Gimnaziji Celje – Center december tudi v znamenju dobrodelnosti

22. 12. 2016 11:53

350 kg hrane za Anino zvezdico, božična večerja za 16 socialno ogroženih družin, 120 kosov izmenjanih oblačil in 25 kilogramov božičnih keksov – so rezultati dijaške dobrodelne decembrske akcije na Gimnaziji Celje – Center (GCC)

Četudi december v srednjih šolah za dijake in učitelje predstavlja predvsem učne obremenitve ob koncu prvega ocenjevalnega obdobja, si na GCC prazničnega meseca ne znajo predstavljati brez vsakoletnih dijaških družabnih in dobrodelnih projektov. Med letošnjimi izstopata zlasti dve veliki dobrodelni akciji – Anina zvezdica in Božična večerja.

Po besedah ponosnega ravnatelja GCC Gregorja Deleje, s tovrstnimi akcijami mlada generacija zelo aktivno, inovativno in jasno opozarja nase, na probleme, ki jih zelo močno čuti, rešitve, ki jih vidi, in nas starejše poziva, da jim je še kako pomembno prisluhniti.

K Anini zvezdici, ki jo na GCC podpirajo že vrsto let, so letošnje leto dijaki 4. a, ki so koordinirali akcijo, pritegnili še tri Unesco šole – OŠ Frana Krajnca, IV. osnovno šolo Celje in Srednjo zdravstveno šolo Celje, pri zbiranju pa je pomagal tudi Študentski klub Žalec – izkupiček je dobrih 350 kg prehrambenih izdelkov, ki so jih odpeljali v osrednje skladišče projekta v prestolnici.

dobrodelnost_gcc_3

Božična večerja pa je projekt podjetniškega krožka GCCStartUp, ki pod okriljem Ustvarjalnika povezuje dijake GCC in Šolskega centra Celje. Mladi podjetniki so na čisto pravo božično večerjo, ki je bila 20. 12. na GCC, povabili 16 socialno ogroženih družin s Celjskega. Prišel je tudi Božiček, ki je obdaril otroke, v uvodnem kulturnem programu so božično vzdušje pričarali Božični trio iz Šempetra in GCC nonet, zbrane pa je nagovorila tudi podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk.

Pri pripravi večerje so pomagali tudi Dijaški dom Celje in Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje.

dobrodelnost_gcc_2

Poleg tega je bila zelo uspešna tudi zanimiva okoljska akcija za zmanjševanje ogljičnega odtisa – cel december so dijaki v šolo prinašali rabljene kose oblačil in jih menjali med sabo, preostanek tekstila pa so dijaki podarili Karitasu.

Zadnji teden decembra, ki je minil tudi v znamenju številnih prireditev na hodnikih šole, izdaje koledarja in tradicionalne Bele snežinke umetniške gimnazije, pa so dijaki in učitelji pekli tudi praznične kekse s katerimi so obdarili otroke iz svojih lokalnih skupnosti.

Vri in foto: arhiv GCC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 0,820 seconds.