22-letnik iz Škofljice v Umagu namerno zapeljal proti dvema Celjanoma in ju poškodoval


Minuli petek, okoli šestih zjutraj, se je v Ljubljanski ulici v Umagu, po pisanju Primorskih novic, pred tamkajšnjim nočnim klubom Planet, dogajala prava drama. Voznik audija je po poročanju tamkajšnjih policistov namerno zapeljal v 22-letnega Slovenca in ga podrl na tla. Zapeljal je še v 21-letnika in ga z audijem oplazil po nogi, nazadnje pa je voznik z audijem še enkrat zapeljal proti 22-letniku in mu zapeljal čez nogo.

Pri tem je 22-letnik iz Škofljice 21-letnika iz Žalca lažje poškodoval, 22-letnika iz Celja pa so s hudimi poškodbami odpeljali v puljsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Umaški policisti so že naslednji dan prijeli trojico osumljenih in jo pripeljali na istrsko policijsko upravo, kjer so ugotovili, da je omenjenega audija vozil 22-letnik iz Škofljice, z njim pa sta bila še dva 22-letnika, doma iz istega kraja. Po dogodku so avto parkirali pred hišo na območju Umaga, kjer so dopustovali. Audija so prekrili in z njega sneli tablici, da bi tako prekrili sledi kaznivega dejanja.

22-letnika, ki je sedel za volanom audija, so policisti osumili kaznivega dejanja poskusa umora, druga dva pa pomoči pri tem kaznivem dejanju. Dva sta bila včeraj že v 30-dnevnem sodnem zaporu, o priporu za tretjega, ki so ga prijeli zadnjega, pa so včeraj še odločali.

Tiskovna predstavnica istrske policijske uprave Nataša Vitasović je včeraj pojasnila, da med dosedanjo preiskavo policisti še niso ugotovili pravega motiva za dogajanje, prav tako ni bilo znano, ali so se mladeniči pred tem dogodkom poznali. Več v Primorskih novicah.

* Fotografija je simbolična