Celjski kriminalisti zaključili večmesečno preiskavo s področja prepovedanih drog


Kriminalisti Policijske uprave Celje so zaključili preiskavo kaznivih dejanj – Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami – po čl. 186/III Kazenskega zakonika -1. Ob zaključku preiskave  so po odredbi sodišča opravili tri hišne preiskave na območju Policijske uprave Celje. Zoper štiri osumljene –  štiriindvajsetletnico, devetindvajsetletnika, tridesetletnika in sedemintridesetletnika iz območja Celja, pa so odredili pridržanje po Zakonu o kazenskem postopku.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so z večmesečno preiskavo omenjenih kaznivih dejanj začeli  marca 2011. Med preiskavo so kriminalisti  pridobili  dokaze o delovanju kriminalne združbe, ki je izvrševala kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili tako,  da je dobavljala prepovedano drogo heroin in amfetamin v Ljubljani in jo prodajala uživalcem na območju Celja. Zoper osumljene so kriminalisti uporabili tako klasične kot tudi prikrite preiskovalne ukrepe po Zakonu o kazenskem postopku.

Kriminalistični policiji je uspelo pridobiti dokaze za 34 kaznivih dejanj.

Med pridobivanjem dokazov so pri hišnih preiskavah zasegli več predmetov pomembnih za nadaljnji kazenski postopek in sicer pripomočke za izvrševanje kaznivih dejanj ter več vrst prepovedanih drog, med njimi 100 g amfetamina, približno 30 g heroina ter več preciznih tehtnic.

Osumljena štiriindvajsetletnica je kazniva dejanja izvrševala v času pogojne obsodbe zaradi istovrstnega kaznivega dejanja, osumljeni sedemintridesetletnik pa je bil v preteklosti že pravnomočno obsojen za kazniva dejanja povezana s prodajo drog.

Po končani preiskavi so kriminalisti štiri osumljene s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki jim je odredil sodno pridržanje.

Obvestilo so pripravili v Sektorju kriminalistične policije PU Celje