Celjski kriminalisti zaradi suma kaznivih dejanj pri izgradnji Teš 6 ovadili 10 oseb

14. 10. 2014 17:42

denarCeljski kriminalisti so včeraj na Specializirano državno tožilstvo RS podali kazensko ovadbo zoper 10 oseb zaradi več kaznivih dejanj Zlorabe položaja ali pravic in Ponareditve ali uničenja poslovnih listin, so sporočili s PU Celje. S tem so zaključili del kriminalistične preiskave, v kateri obravnavajo sume kaznivih dejanj pri opremljanju blokov elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja.

Po poročanju rtvslo.si naj bi celjski kriminalisti v eni najobsežnejših kriminalističnih preiskav, ki je med drugim obsegala pregled več kot 100 tujih in domačih transakcijskih računov ter več kot 20 hišnih preiskav, na specializirano državno tožilstvo podali kazensko ovadbo proti desetim ljudem. Gre za osem slovenskih državljanov in dva tujca, predstavnika dobavitelja, ki jih v povezavi s Teš 6 bremenijo zlorabe položaja in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Dobavitelj opreme, francoski Alstom, naj bi po prvih podatkih neupravičeno pridobil premoženjsko korist v vrednosti skoraj 285 milijonov evrov.

Kriminalisti so hišne preiskave v zvezi zlorab položaja pri projektu Teš 6 opravljali že pred dobrima dvema latoma, tedaj so med drugim obiskali nekdanjega direktorja Teša Uroša Rotnika in mu zasegli dokumentacijo, ki se nanaša na izbiro dobavitelja tehnološke opreme za blok Teš 6 francoskega Alstoma. Prav tako pa so obiskali tudi nekdanjega vodjo projekta Teš 6 Bojana Brešarja in Petra Kotarja iz podjetja CEE, ki naj bi imelo po neuradnih informacijah ključno vlogo pri izbiri francoskega Alstoma.

Več na rtvslo.si (klik!).

 

 

 

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 9,422 seconds.