Celjski policisti prijeli 64-letnega moškega, ki se je izdajal za redarja in izrekal globe


Celjski policisti so včeraj dobili prijavo 51-letne občanke doma iz Loč, ki ji je neznani starejši moški, ki se je predstavil kot uradna oseba, izrekel globo, ker naj bi na parkirišče na Ipavčevi ulici v Celju pripeljala po enosmerni ulici. Občanka globe ni plačala, ker se ji je moški zdel sumljiv, je zadevo prijavila policiji. Moški, ki se je predstavljal kot uradna oseba, se je voznici izkazal z dokumentom podobnim službeni izkaznici. Očital ji je storitev prekrška, za katerega naj bi globa znašala  240 €.

Celjski policisti so kmalu po prijavi na omenjenem parkirišču zalotil istega moškega, ki se je ponovno izdajal za uradno osebo in izrekal globo 43-letni voznici, doma iz območja Vojnika, ki je pripeljala na parkirišče. Občanki se je prav tako predstavil kot uradna oseba. Za storjen cestno prometni prekršek je od voznice zahteval plačilo 250 € kazni.

Policisti so v nadaljevanju 64-letniku, ki ima sicer stalno bivališče prijavljeno v Mariboru, začasno pa biva v Celju, odvzeli prostost.

Ker se je 64-letnik lažno predstavljal za uradno osebo in si hotel na ta način pridobiti protipravno korist, ga bodo celjski policisti  kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja – Lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo po členu  305/I kazenskega zakonika1B

Osumljeni se je po do sedaj pridobljenih podatkih v zadnjem letu  na območju Celja že izkazoval kot »inšpektor« ali »redar« oziroma »evropski nadzornik« v cestnem prometu. Prav tako se je kot  »inšpektor« predstavljal tudi v drugih okoliščinah in ljudem izrekal globe za storjene prekrške.

Občane, ki so omenjenemu 64-letniku nasedli in mu plačali izmišljene globe, policisti prosijo, da se oglasijo na Policijsko postajo Celje.

Vir: PU Celje