Policista ponoči zaznala požar in zbudila stanovalce ter pomagala pri reševanju


Med nadzorom prometa v noči iz sobote na nedeljo sta policista mozirske policijske postaje v naselju Ljubija opazila da v bližnji soseski gori.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, sta se nemudoma zapeljala na kraj požara in začela zbujati lastnike objekta, kjer je zagorelo, kakor tudi stanovalce sosednjih hiš. Ker je obstajala nevarnost, da se bo ogenj razširil na sosednje stanovanjske hiše, sta pomagala stanovalcem treh hiš zapustiti domove. Z območja požara sta policista uspela pravočasno rešiti dva avtomobila, ki sta last družine, kjer je zagorelo. Eden od policistov je prvim gasilcem, ki so pripeli na kraj, hitro priskočil na pomoč še pri polaganju gasilskih cevi in tako pomagal pri hitrem začetku gašenja.

Policistoma, ki sta se med pomočjo občanom nadihala dima, so na kraju pomoč nudili reševalci Zdravstvenega doma Mozirje.

V nadaljevanju so ugotovili, da je zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave, v požaru pa nihče ni bil poškodovan, tudi po zaslugi hitre reakcije policistov.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi pri PU Celje je ob tem zapisala: “Na sodelavca, ki sta nesebično priskočila na pomoč občanom in s požrtvovalnim ravnanjem preprečila hujše posledice, smo zelo ponosni.”

Povezava k slikam z intervencije (PGD Mozirje)

Preberite tudi:

Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 4. 12. 2023