Policisti Žalčanu zasegli dober kilogram trave


Žalski policisti so v sodelovanju s celjskimi kriminalisti v preteklih dneh odvzeli prostost 32-letnemu Žalčanu, osumljenemu storitve več kaznivih dejanj  – neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika so policisti pri 32- letnemu Žalčanu opravili hišno preiskavo in ugotovili, da je osumljeni prepovedano drogo konopljo gojil v stanovanjski hiši in na vrtu ob njej.

V stanovanjski hiši, v prostoru namenjenem savnanju, so policisti našli posebej prirejen zaboj za gojenje tako imenovanih klonov prepovedane droge konoplje. Nad zabojem, v katerem je bilo več rastlin konoplje, visoke okoli 12 cm,  je imel nameščene luči.

Nekaj sadik konoplje so policisti našli tudi na vrtu ob hiši in na balkonu.

Poleg omenjenih sadik so policisti pri  hišni preiskavi našli še dober kilogram že posušene konoplje, pripravljene za ulično prodajo ter tehtnico in druge pripomočke.

Prepovedano drogo in pripomočke za gojenje so mu zasegli.

32-letni Žalčan  je bil v preteklosti že obsojen zaradi podobnih kaznivih dejanj, vendar je s preprodajo po končanem prestajanju zaporne kazni nadaljeval. Zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja mu je preiskovalni sodniki po zaslišanju odredil pripor.