Ponedeljek prinesel različne tipe intervencij


Prvi dan v tednu je bil pester za različne intervencijske enote, saj so na širšem območju Celjskega morali posredovati kar nekajkrat.

Ob 5.26 je v naselju Loče, občina Slovenske Konjice, ob industrijskem objektu v silosu prišlo do vžiga žagovine. Posredovali so gasilci PGD Loče, ki so požar v silosu pogasili, premetali vsebino silosa in prostore pregledali s termo kamero. O škodi ne poročajo.

Ob 13.08 so na Kardeljevem trgu v Velenju posredovali gasilci PGD Velenje, kjer so v večstanovanjskem objektu, v prisotnosti policije, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in v njem našli mrtvo osebo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 16.08 je v naselju Dobletina v občini Nazarje meteorna voda zamašila kanalizacijski jašek in poplavila kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Gorica ob Dreti, ki so zamašen jašek odmašili in izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov. O škodi ne poročajo.

Ob 16.35 je v naselju Pečica v občini Šmarje pri Jelšah pri podiranju drevo padlo na streho stanovanjskega objekta in jo poškodovalo. Gasilci PGD Sladka gora in Šmarje pri Jelšah so drevo razžagali, poškodovane strešnike odstranili in streho prekrili s folijo. O škodi ne poročajo.

Ob 16.40 smo bili obveščeni, da se na Savinovi ulici v Celju močno kadi iz zapuščenega objekta. Posredovali so poklicni gasilci PGE Celje in gasilci PGD Celje-Gaberje, ki so s tehničnim posegom odprli vrata zapuščenega objekta, razsvetlili okolico, pogasili domnevno podtaknjen požar, pregledali prostore s termo kamero ter prezračili prostore. Okoliščine dogodka so pregledale pristojne službe.