Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 13. 6. 2019 (podrobnosti nesreče s smrtnim izidom in rezultati ad hoc policijskega nadzora)

13. 06. 2019 13:34

S Policijske uprave Celje so posredovali podrobnejše informacije o včerajšnji tragični prometni nesreči v Lučah ter ad hoc nadzoru prometa, pri katerem so ujeli 162 kršiteljev.

Včeraj so zaposleni na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 336 klicev občanov, v 87 primerih je šlo za interventne dogodke.

Največ dogodkov in sicer 40 je bilo s področja cestnega prometa, v 23 so policisti ukrepali zaradi kršitev javnega reda in miru, v 17 primerih pa so obravnavali kazniva dejanja.

Med podrobnostmi najprej o včerajšnji smrtni prometni nesreči in ad hoc nadzoru prometa.

Smrtna prometna nesreča – Podvolovjek

O prometni nesreči so bili policisti obveščeni včeraj v popoldanskih urah, zgodila se je najverjetneje okoli 13.30 ure. 69-letni voznik je vozil po turistični cesti iz smeri Kamnika proti Lučam. Izven naselja Podvolovjek je v ostrem desnem ovinku zapeljal naravnost čez vozišče. Avtobus je nato zdrsel po strmem gozdnato skalnatem pobočju in trčil v več dreves. Po okoli 38 metrih drsenja je s sprednjim delom avtobusa silovito trčil v večje drevo, kjer je vozilo tudi obstalo. Voznik je na kraju nesreče poškodbam podlegel. To je letošnja dvanajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na našem območju. Lani v enakem obdobju so v prometnih nesrečah umrle tri osebe.

Policisti včeraj izvedli ad hoc nadzor

Včeraj so policisti na območju celotne Policijske uprave Celje, med 8. in 11. uro, izvajali ad-hoc nadzor. Poudarek je bil na kršitvah cestno prometnih predpisov glede uporabe telefona med vožnjo, vožnje v rdečo luč ter kršitvah pešcev in kolesarjev.

V času nadzora so zaznali 162 cestno prometnih prekrškov. 77 voznikov je med vožnjo uporabljalo telefon, 45 jih ni uporabljalo varnostnega pasu, 10 voznikov je v križišče zapeljalo pri rdeči luči. Kar se tiče pešcev in kolesarjev so zaznali 18 kršitev, 8 pri kolesarjih in 10 pri pešcih. Štirje vozniki niso upoštevali hitrostnih omejitev. Dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola, ukrajinskemu vozniku tovornega vozila je pri vstopu v Slovenijo na Mejnem prehodu Bistrica ob Sotli alkotest pokazal dobrih 1.6 promila alkohola v krvi.

V ostalih primerih je šlo za nepravilno parkiranje, neuporabo luči, nepopolno opremo in preobremenjeno tovorno vozilo.

Preostali dogodki, ki so jih včeraj obravnavali policisti PU Celje:

Vlomi v šest kleti – Prevalje

Na Prevaljah so včeraj obravnavali vlome v šest kleti. Lastniki pogrešajo prehranske izdelke, vino, orodje in športno torbo.

Vlom v delavnico – Dravograd

V Dravogradu je včeraj neznani storilec vlomil v delavnico in ukradel več električnega in baterijskega orodja.

Poškodovanje vozila – Celje

Danes zjutraj so bili obveščeni, da je neznani storilec na Pucovi ulici v Celju ponoči poškodoval osebni avtomobil. Na vozilu je prerezal vse pnevmatike in odlomil stranski ogledali.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,875 seconds.