Požar v Laškem krotilo 42 gasilcev (foto)

20. 02. 2017 10:32

Včeraj je ob 15.44 na Valentiničevi cesti v Laškem zagorel skedenj. Požar se je razširil še na garažo in stanovanjski objekt, pogasili pa so ga člani treh gasilskih društev.

Ob hitri intervenciji gasilcev so slednji obvarovali stanovanjski objekt, ogenj pa je poškodoval fasado in del ostrešja objekta. Požar je v celoti uničil skedenj v izmeri 12 kvadratnih metrov in poškodoval ostrešje garaže v izmeri 20 kvadratnih metrov.

pozar_lasko_februar_2017-3
Foto: GE Laško

Požar, ki se je preko fasade razširil na stanovanjsko hišo dimenzije ca. 10 x 6 m, je dosegel tudi ostrešje ter se preko njega prebil tudi v notranjost objekta, in sicer se je ogenj razširil po podstrešju hiše. Na garaži je ogenj poškodoval ostrešje.

Zahvaljujoč hitrem odzivu gasilcev Gasilskih enot Laško, Rečica in Sedraž, je osrednji del stanovanjske hiše od ognja ostal nepoškodovan, saj so požar v stanovanjski hiši lokalizirali že v podstrešnem delu, tako, da niti ni prebil strehe objekta.

Foto: GE Laško
Foto: GE Laško

Prav tako je bil požar na garažnem objektu lokaliziran že v ostrešnem delu, tako, da je notranjost garaže z izjemo garažnega okna ostala nepoškodovana.

Ker je bil ob prihodu skedenj v celoti v ognju, so se gasilci nemudoma odločili za aktivno obrambo ter tako obvarovali druga dva objekta.

Požar na vseh treh objektih je bil lokaliziran ob 16.25, nato se je nadaljevalo s prekopavanjem posameznih žarišč. Dokončno je bil pogašen ob 17.30. Skedenj je v celoti uničen.

Pri gašenju požara in saniranju požarišča je aktivno sodelovalo 42 gasilcev z 10 vozili. Vzrok še ni znan. Kriminalisti  in policisti danes nadaljujejo z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 1,606 seconds.