Preiskave zaradi Atrijevih nečednosti


Danes kriminalisti na širšem območju Celja in Maribora opravljajo 11 hišnih preiskav, kjer naj bi osumljenci pridobili protipravno korist. 

Kriminalisti opravljajo hišne preiskave zaradi sumov kaznivih dejanj izneverjenja, poneverbe ali neupravičene uporabe tujega premoženja, kršitev temeljnih pravic delavcev in poslovne goljufije.

Preiskava po poročanju različnih medijev teče tudi na sedežu podjetja Atrij, in sicer zaradi suma, da v podjetju ne poravnavajo računov za elektriko.

Atrij je eden od večjih upravljavcev večstanovanjskih stavb na Celjskem, vendar je zašlo v finančne težave. Krizo so skušali premostiti z združevanjam s podjetjem Fisa iz Murske Sobote, vendar so kasneje mnogi uporabniki ugotovili, da računi, ki so jih sami sicer poravnavali, niso bili plačani.

Zaradi tega v zadnjih mesecih mnogi etažni lastniki menjujejo upravnike, marsikje pa se bodo obrisali pod nosom za denarjem iz obveznega rezervnega sklada.

V tem primeru bi se bilo dobro vprašati tudi o odgovornosti določenih javnih podjetij oz. lokalnih skupnosti, ki so indice za tovrstne rabote bojda imeli kar nekaj časa pred izbruhom afere.

Preberite tudi današnje redno poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

*slika je simbolična

boksarski-zavec-polsi