V hitri in učinkoviti akciji policisti prostost odvzeli petim moškim


V večernih urah včerajšnjega dne so policisti na območju Policijske uprave (PU) Celje po hitri in učinkoviti akciji prijeli in pridržali pet moških, ki so osumljeni storitve večjega števila kaznivih dejanj drznih tatvin iz stanovanjskih hiš.

Včeraj popoldne so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru (OKC)  PU Celje obveščeni, da so se v dopoldanskih urah trije neznanci temnejše polti z osebnim avtomobilom srebrne barve pripeljali do stanovanjske hiše na Kapli na območju Žalca. Dva izmed njih sta zamotila starejšo domačinko, tretji pa je neopazno vstopil v stanovanjsko hišo in iz stanovanja odtujil 500 evrov gotovine. Oškodovanka je drzno tatvino denarja ugotovila po preteku ure ali dveh, tako da takojšnjih ukrepov policistov za izsleditev vozila ni bilo mogoče izvesti.

So pa policisti PU Celje z vsemi razpoložljivimi patruljami na terenu in učinkovitim izvajanjem takojšnjih policijskih ukrepov za izsleditev vozila in osumljencev po sprejeti prijavi ob 18:02 uri, ko so bili obveščeni, da se je do stanovanjske hiše v Dobrovljah na območju Žalca pripeljalo pet neznancev, temnejše polti, od katerih sta dva lastnika zamotila toliko časa, da so mu ostali trije iz omare v spalnici odtujili 500 evrov gotovine, storilce kaznivega dejanja izsledili in prijeli.

Na podlagi omenjene takojšnje prijave na 113 so namreč policisti PP Žalec osebni avtomobil, znamke Škoda Octavia, karavan izvedbe, srebrne barve, registrskega območja Ljubljane, v katerih se je prevažalo pet moških, ob 18:28 uri ustavili na Vranskem. Osebni avtomobil so začasno zasegli in na podlagi določb Zakona o kazenskem postopku (ZKP-1) odvzeli prostost in pridržali 37-letnega moškega iz Novega mesta, 47-letnega moškega iz Škocjana, 38-letnega moškega iz Novega mesta ter 22-letnega moškega in 29-letnega moškega, obeh iz Črnomlja.

Pridržani so osumljeni storitve večjega števila drznih tatvin iz stanovanjskih hiš na območju PU Celje in širše, zato morebitne oškodovance tovrstnih kaznivih dejanj prosimo, da se zglasijo na najbližji policijski postaji in podajo prijavo ali pa pokličejo na številko 113.