V prometni nesreči pri Vranskem umrl brat Primoža Peterke

31. 05. 2021 05:33

Sinoči okoli 21. ure. ure se je v Ločici pri Vranskem zgodila huda prometna nesreča v kateri je prišlo do trčenja motornega kolesa in tovornega vozila.

39-letni motorist – gre za Uroša Peterko, nekdanji smučarski skakalec in brat legendarnega Primoža Peterke – je med vožnjo v celjsko bolnišnico poškodbam podlegel.

Ob 20.47 sta na cesti Vransko – Trojane pri odcepu za Motnik v občini Vransko trčila motorno kolo in tovorno vozilo. V nesreči sta se poškodovala voznik motornega kolesa in njegov sopotnik, 10-letni otrok. 39-letni motorist je med prevozom v bolnišnico podlegel poškodbam, 10-letni otrok pa ni bil huje poškodovan.

Kot so sporočili s PU Celje je prometno nesrečo povzročil 26-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Ločice pri Vranskem proti Trojanam. Do nesreče je prišlo, ko je začel v neposredni bližini naslova Ločica pri Vranskem 38 z vozilom polkrožno obračati. V času, ko je voznik tovornega vozila, že zapeljal na levo stran smernega vozišča, je iz smeri Ločice pri Vranskem pripeljal voznik motornega kolesa, ki je izmenično prehiteval premikajočo se kolono vozil in je v izogib trku zapeljal na skrajni levi rob levega smernega vozišča, kjer je trčil v sprednji levi del tovornega vozila. Motorno kolo je po trku obstalo pod tovornim vozilom, voznik in mladoletni sopotnik sta padla v travnati jarek ob cesti. Zaradi hudih poškodb je voznik motornega kolesa med prevozom v bolnišnico umrl, mladoletni sopotnik se je v prometni nesreči lažje poškodoval. 26-letnega voznika tovornega vozila bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila regionalna cesta tri ure zaprta za ves promet.

To je letos že osma smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani je na našem območju v celem letu v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi. V enakem obdobju kot letos, so policisti lani na naših cestah obravnavali eno smrtno žrtev.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 1,566 seconds.