Vengustovi posli pod drobnogledom kriminalistov


Marjanu Vengustu, nekdanjemu prvemu možu CM Celje, podjetja, ki je od včeraj v prisilni poravnavi, se obeta pojasnjevanje okoliščin posojil za gradnjo zasebnega medicinskega centra v središču Celja. Kriminalisti namreč po poročanju Dnevnika preiskujejo posle med CM Celje in podjetjem Reparo, ki v središču Celja gradi omenjeni center.

CM Celje naj bi poleg izvajanja del tudi precej radodarno financiral svojega naročnika. Poleg skoraj pol milijonskega posojila podjetju Reparo, ki je konec lanskega leta poslovalo s skoraj 50.000 € izgube, je 1,2 milijonsko posojilo odobrilo tudi lastniku podjetja Boštjanu Brenčiču, ki zagotavlja, da so posli med njegov podjetjem in CM Celje bili zakoniti. Že včeraj je postalo jasno, da je denar, ki ga je CM Celje posodilo Reparu in Brenčiču izgubljen. Družba je razkrila, da je že konec marca obe posojili v celoti oslabila. Kljub uradno zavarovanima hipotekama na zemljišču, kjer je Reparo gradil medicinski center, je pred tem hipoteko uspelo vpisati več drugim upnikom – med drugim tudi Hypo Alpe Adria Bank Slovenija, ki je podjetju posodila 8,6 milijona evrov.

Poleg naštetega tudi bode vprašanje, zakaj je CM Celje neznanemu poslovnežu, ki ima sicer v lasti še neko drugo podjetje in po dostopnih podatkih živi v stanovanju v središču Celja, odobrilo 1,2 milijonsko posojilo. Več na Dnevnik.si (klik!).