10. Korpus v Plesnem forumu Celje 2017 (foto, video)


Od petka, 19.5. pa do nedelje, 21.5. so se ljubitelji plesa lahko odpravili v Plesni forum Celje, kjer je potekala že deseta Koreografska platforma plesnih ustvarjalcev – Korpus. Na trodnevnem festivalu so se tako predstavili plesalci iz različnih koncev Slovenije ter pokazali svoje plesne sposobnosti.

Plesni projekt (V)oda Ženski
Plesni projekt (V)oda Ženski

Festival se je otvoril v petek, 19.5., ko smo si lahko ogledali število različnih plesnih točk različnih avtorjev, tako plesalcev Plesnega foruma Celje kot tudi plesalcev iz drugih slovenskih krajev. Predstava je potekala v dveh delih: 1. del se je imenoval Opus po opus-u, v njem pa smo si lahko ogledali 8 plesnih točk. 2. del je imel naslov Prepletanje ter je vseboval 13 plesnih točk.

V soboto, 20.5. je popoldne potekala video predstavitev z Rokom Vevarjem in pionirko postmodernega plesa, Trisho Brown. Zvečer pa se je odvijala premiera plesnega projekta (V)oda Ženski, v katerem so nastopale starejše članice Plesnega foruma Celje.

Saje, Ana Cvelfar
Saje, Ana Cvelfar

V nedeljo, 21.5. je najprej popoldne potekala delavnica Fluid balance, ki jo je vodila Katja Kovačič, delavnica pa je bila preplet akrobatike, fizičnega gledališča, capoeira, izraznega plesa in tudi cirkusa. Zvečer pa je potekala glasbeno plesna predstava Plesne izbe Maribor z naslovom Na vseh štirih.

Vabljeni tudi k ogledu video posnetkov in foto galerije!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”546″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

sola-voznje-polsi-klik