HA-HA: 29. festival Dnevi komedije v SLG Celje (foto, video)


V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se bo v sredo, 11. marca, pričel 29. festival Dnevi komedije, naslovljen HA-HA, ki bo trajal dva podaljšana konca tedna, vse do 22. marca 2020.

Festival Dnevi komedije vsako leto prikaže najboljše komedijske uprizoritve slovenskih gledališč preteklega leta in je edini tovrstni festival v regiji in Sloveniji. Na velikem odru SLG Celje se bo v dveh koncih tedna po izboru selektorice Alje Predan zvrstilo osem predstav v tekmovalnem programu in zaključni koncert z razglasitvijo in podelitvijo nagrad.

Žlahtno komedijsko pero 2020 prejme Rok Vilčnik rokgre za šarfno komedijo Pravi heroji.

29_dnevi_komedije_slg_celje_0029. festival Dnevi komedije: tekmovalni program

Tekmovalni program bo odprl mjuzikel Addamsovi v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega, sledile bodo komedija Vsak glas šteje v izvedbi Gledališča Celje, komična drama Popolni tujci v izvedbi Drame SNG Maribor, komedija Odhodi vlakov v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega, družinski mijauzikl Obuti maček v izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča in Gledališča Koper, »zabavna mafijsko-emancipacijsko-transspolna veseloigra s petjem in živo glasbo« Tutošomato v izvedbi SNG Nova Gorica in Gledališča Koper, veseloigra Razbiti vrč v izvedbi SNG Drama Ljubljana, namizni muzikal Živela vulva! v izvedbi Zavoda Imaginarni in Mini teatra, festival pa bodo sklenili s koncertom za kozarce in robčke benda Los Hermanos muy simpáticos.

“Gre za raznorodno paleto uprizoritev, ob katerih se bomo nasmejali, nasmihali in muzali. Upam, da se bo kdo tudi zakrohotal… Nekatere stvari so aktualne, nekatere samo smešne, v glavnem pa se nas bodo dotaknile na vseh mogočih ravneh… Upam, da se bo naslovni HA-HA udejanjil in boste uživali v naši komediji.”Alja Predan, selektorica festivala

Za podrobnejši program kliknite PROGRAM oz. poglejte video spodaj.

Tudi vi boste podeljevali nagrade

Žirija 29. Dnevov komedije v sestavi pedagoginje in vsestranske gledališke ustvarjalke Jere Ivanc, režiserke in gledališke pedagoginje Mateje Kokol ter gledališkega režiserja Luke Martina Škofa bo podelila nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta. Gledalci bodo tudi na letošnjem festivalu vsak večer izbrali komedijantko ali komedijanta večera in glasovali za najboljšo komedijo festivala.

Abonmaji in vstopnice

V gledališču so tudi letos pripravili štiri različne abonmaje, dva Mala, Srednjega in Velikega. Vpis abonmajev bo potekal od 25. do vključno 29. februarja. Posamezne vstopnice bodo na voljo od 3. do 22. marca.

Za podrobnosti o abonmajih in vstopnicah kliknite: ABONMA.

Alja Predan, selektorica festivala:

Dejan Cvetanoski