Božično-novoletni koncert MePZ in orkestra I. gimnazije v Celju (foto, video)


DSCN7145 (Kopiraj)V četrtek zvečer je v Celjskem domu potekal božično-novoletni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora in orkestra I. gimnazije v Celju, ki je obiskovalce popeljal v praznični čas.

Koncert se je začel s himno 1. gimnazije v Celju in nadaljeval s slovenskimi skladbami, kot so Viharnik vrh gora, Glejte že sonce vzhaja, V nebesih sem doma in Če bi jaz bila fčelica, nato pa je zaplul v bolj klasične vode, pri čemer je izpostavil številne mlade in izjemne soliste.

Zadnji sklop koncerta je bil namenjen bolj lahkotnejšim skladbam, kot so Na soncu, Natural woman in Kaj je ljubezen, za piko na i pa so nadarjeni glasbeniki pod dirigentsko taktirko Luke Železnika zaključili s Silvestrskim poljubom, Belim božičem in Srečno vsem.

Zaradi skrbno dodelanega programa in izjemne izvedbe koncerta tako ne preseneča, da je bil Celjski dom dobesedno napolnjen do zadnjega kotička. Koncert je povezovala Zala Županič, ki je na oder povabila tudi dr. Antona Šepetavca, ravnatelja 1. gimnazije v Celju. Šepetavc je izrazil globoko zadovoljstvo ob samem delovanju gimnazije in o izjemni obiskanosti koncerta, ki je obiskovalce povsem navdušil in v njih vzbudil praznično vzdušje.

DSCN7046 (Kopiraj)

DSCN7109 (Kopiraj) DSCN7133 (Kopiraj)Mešani mladinski pevski zbor 1. gimnazije v Celju letos sicer praznuje 70. obletnico delovanja. Leta 1945 ga je ustanovil legendarni celjski zborovodja Egon Kunej, od septembra 2009 pa deluje pod vodstvom Tomaža Marčiča.

Tudi božično-novoletni koncert s šolskim koncertom je že tradicionalni projekt, ki vsako leto vzbuja vedno več zanimanja. V letošnjem letu je zbor z gimnazijskim orkestrom v počastitev 70-letnice posnel tudi svojo prvo zgoščenko.

Orkester 1. gimnazije v Celju je bil ustanovljen v devetdesetih letih na pobudo dijakov Gregorja Deleje in Simona Dvoršaka z namenom, da v njem sodelujejo dijaki splošnih gimnazijskih oddelkom.

Idejo je takoj podprl dr. Anton Šepetavc, ki je bil več let tudi organizacijski mentor orkestra. Od letošnjega šolskega leta dalje ga vodi Luka Železnik, ki je nasledil Tomaža Marčiča in Simona Dvoršaka.

Ravno zato ne preseneča, da je tradicionalni božično-novoletni koncert pritegnil toliko obiskovalcev in na oder Celjskega doma pripeljal toliko mladih in nadarjenih glasbenih izvajalcev, za katere bomo nedvomno še slišali. Vabimo vas, da si koncert ogledate še v spodnji fotogaleriji in video prispevku.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=917]

oktet2015-polsi-klik