Celjanka s fotografijo v ožjem izboru svetovnega natečaja


Celjska fotografinja Andreja Ravnak je bila uvrščena v ožji izbor Odprtega tekmovanja na fotografskem natečaju Sony World Photography Awards 2023, ki izpostavlja najboljše posamične fotografije iz leta 2022.​

Na natečaj je prispelo več kot 415.000 fotografij iz več kot 200 držav in ozemelj, pri čemer jih je več kot 200.000 sodelovalo v odprtem tekmovanju.​ Iz Slovenije je bilo​ na tekmovanje skupno​ prijavljenih 756 del.​

S fotografijo “Textures 02”, ki prikazuje kmetijsko pokrajino na Moravskem v Češki republiki je uspela v kategoriji “Pokrajina”. Sama je bila namreč od majhnih nog povezana z naravo in ustvarjalnostjo, kar odseva tudi pričujoča fotografija, ki predstavlja edinstveno kombinacijo naravnih ukrivljenih oblik in umetnih geometrij.

Z isto fotografijo je prišla tudi v izbor 10 najboljših v projektu Alpha Female Award.

Do ponedeljka je na ogled njena razstava na Reki, kjer v galeriji Principij razstavlja serijo velikih natisov (O)sam-a.

 

Pinože v Bočni februarja 2023; foto: Andreja Ravnak

Ravnak je pred kratkim prejela prvo nagrado Split foto salona v kategoriji gibanje. Sama je ob tem zapisala, da je največji čar, da žirija prepozna kakšno od njenih najnovejših fotografij in ta je bila res še čisto sveža, saj jo je posnela v Bočni, kjer so se letos zadrževale ogromne jate pinož. “Težko jih je loviti, sploh ker se začno zbirati šele na večer, ko je svetloba že slaba,” je zaključila svoj komentar slike.

Preberite tudi prispevek o njeni nedavni razstavi v Železarskem muzeju Štore: Vse, kar počnemo zemlji, počnemo sebi (foto)