Celjski rokerji Klon v svojem ‘placu’ na svet pospremili Odklon (foto, video)


Celjski rokerji Klon so z mini koncertom, ki so ga za sodelavce in prijatelje priredili v svojem ‘placu’ za vaje, v svet pospremili novi album Odklon, ki je sicer uradno izšel 10. oktobra.

Celjski rock band Klon je svežim albumom ‘Odklon’ dal vedeti, da so njihove glave in srca polne novih in zanimivih glasbenih idej in da so s pregovorno prelomnim drugim albumom presegli prvenec ‘Klon 1’. Klon so sicer res začeli s kloniranjem dobre, stare rock muzike in s komadi, ki so jih povlekli iz zaprašenih predalov. A danes so daleč od klona, ki so ga zagnali pred dvema letoma. Tršo glasbo in bolj dodelano zvočno podobo sta že nakazali skladbi ‘Tvoja igra, tvoj moment’ in ‘Sladka mala zver’, ob izidu albuma pa so predstavili še tretji single ‘Nazaj’.

S četrtkovim za javnost ‘zaprtim’ koncertom so na svet tudi uradno pospremili nov album. V svojem ‘placu’ za vaje so sodelavcem in prijateljem pripravili nekakšen predogled tistega, kar lahko slišimo na albumu in kar bomo lahko od njih slišali na koncertih. Na uradnem delu večera so Gregor Videc, Urban Krč, Goran Koražija in Luka Vinko najprej odigrali pet skladb z novega albuma. A kmalu so postavljen oder, prižgane luči in super vzdušje izkoristili in odigrali še ostale skladbe. Na odprti sceni bo novi album luč sveta ugledal že nocoj, ko bodo nastopili na Šundru, koncertnemu dogodku v Celju.

”ODKLONu se pozna, da je naš album, bedovski album. Na prvencu smo sicer res skupaj v celoto povezali neke glasbene osnutke, ideje iz drugih časov in tudi drugih bandov, v katerih smo igrali pred KLON. Naš drugi album pa smo od začetka do konca ustvarjali in ustvarili skupaj, kot band. Kar se mu pozna. Tudi posneli smo ga sami, v našem ”studiu nad mestom”, posnetke pa je zmiksal in zmasteriziral Matic Mlakar iz The Kraken productions,” je o novem albumu povedal Gregor Videc.

Zvočno podobo drugega albuma so KLON iskali kot band. Vseh 10 skladb je nastalo v zadnjih dveh letih, njihovo dinamiko, strukturo in sporočilnost pa so KLON razvijali skupaj. Na albumu ODKLON se band ukvarja, tako kot na prvencu,  predvsem z našim vsakdanom, časom, ki ga živimo in družbo, takšno kot je . V besedilih se dotikajo digitalizacije življenja, pretvarjanja in samovšečnosti ali pa se nostalgično vračajo v preteklost, v drugačen svet, v katerem so KLON odraščali. KLON tudi z novim albumom sporočajo, da jim ni vseeno, v kakšni družbi živijo. So se pa tokrat dotaknili tudi malo bolj osebnih tem medsebojnih odnosov – tistih najbližjih, ljubezenskih in prijateljskih.