DOBROdošlo VINO: Martinovanje na celjskem Krekovem trgu (foto)


Na Martinovo soboto se je celjski Krekov trg prelevil v prizorišče enološko gastronomskega dogodka DOBROdošlo VINO. Doživetje je navdušilo ljubitelje vina in kulinarike, ki so uživali ob številnih vrhunskih vinih, predstavitvi vinske dediščine ter pokušini mladih ter zrelih vin pod vodstvom izkušenega sommelierja.

Bogata vinska dediščina slovenskih vinorodnih dežel in vin iz sosednjih držav je bila predstavljena skozi raznoliko paleto vin, ki so zadovoljila še tako zahtevne okuse. Udeleženci so imeli priložnost poglobiti svoje znanje o vinu in odkrivati nove okuse ter arome.

Obiskovalka Mateja nam je dejala: ”Odkrivanje in okušanje vin pod vodstvom nekoga, ki si je z vinom res blizu, je bila res zanimiva in izobraževalna izkušnja. Vesela sem, da sem del tega dogodka.”

Poleg vrhunskih vin je bila pozornost namenjena tudi kulinaričnim dobrotam. Ponudniki s podeželja so skrbeli za okusne domače jedi, ki so odlično sovpadale z izbranimi vini. Kulinarično doživetje so popestrili tudi glasbeni nastopi. Harmonikarski orkester Glasbene šole Celje je s svojo virtuoznostjo navdušil obiskovalce, medtem ko je zbrane zabaval priznani glasbenik Andrej Šifrer.

Vinar Gregor nam je povedal: ”Super dogodek, ki je združil ljubitelje vina. Ponosen sem, da smo lahko predstavili naša vina in delili znanje z obiskovalci. Poleg tega uživam v odlični družbi, okusni hrani in seveda vrhunskem vinu.”

Poleg enoloških užitkov je bil na dogodku postavljen poudarek tudi na naravi. Gobarsko društvo Bisernica Celje je pripravilo razstavo gob, ki je privabila ljubitelje narave in gobarskega raziskovanja.

Krst mladega vina je bil opravljen pod vodstvom Tadeja Linasija, župnika župnije Celje – Sv. Danijel, kar je dodalo dogodku poseben pečat. Zaokroženo je bilo tudi s projekcijo dokumentarnega filma “Hotel Evropa – 150 let”, ki je osvetlil zgodovino in pomembnost enega izmed znamenitih hotelov v regiji.

DOBROdošlo VINO je tako ustvarilo nepozabno doživetje za ljubitelje vina, kulinarike in glasbe, obenem pa je pripomoglo k dvigu prepoznavnosti slovenskih vinarjev ter vinske kulture na širšem območju.

Fotogalerija: David Valant