Džjezz 2013 z Big Bandom RTV Slovenija in mladimi solisti (foto, video)


Big Band RTV Slovenija

S koncertom Big Banda RTV Slovenija se je minulo soboto ob 20. uri pred Mestnim kinom Metropol zaključil 4. Mednarodni jazz festival DŽJEZZ 2013.

Festival je potekal med 5. in 7. junijem, v tem času pa je gostil številne priznane jazz glasbenike iz Slovenije in tujine. V sredo so DŽJEZZ 2013 v atriju Locala otvorili Erica Bacchia in Massimo Zemolin ter Jani Moder Sky High Low Down v četrtek pa so celjsko občinstvo še bolj razgreli LJQS – Ljubljana Saxophone Jazz Quintet in Igor Matkovič.

4. Mednarodni jazz festival je vrhunec dosegel v petek, ko je na trgu pred Mestnim kinom Metropol nastopil Big Band RTV Slovenija z mladimi slovenskimi solist. Obiskovalci so tako lahko uživali ob odlični glasbi mladih talentov, med katere sodijo vokalistka Nina Strnad, pozavnist Žiga Murko, Žan Tetičkovič na tolkalih in Vid Jamnik z vibrafonom.

Nina Strnad

DŽJEZZ 2013 je v  organizaciji Hiše kulture Celje in Jazz društva Celje zopet dokazal, da Celje »dogaja« in da še kako potrebuje tovrstne glasbene dogodke. Tako organizatorji kot tudi obiskovalci festivala se namreč strinjajo, da Celje premalokrat zavibrira v ritmih jazza, uspešnost DŽJEZZ-a pa se zrcali tudi na vedno večjem obisku festivala.

Žiga Murko

Petkov večer pa se ni končal le s koncertom, saj je v Mestnem kinu Metropol sledil  še jazz jamm party, ki je uradno sklenil letošnji festival jazz glasbe. Hiša kulture Celje in Jazz društvo Celje sta pred zaključnim dejanjem napovedala tudi Džjezz 2014 ter jazz dogajanje v prihodnji sezoni, saj bodo v Mestnem kinu Metropol od septembra dalje potekali klubski večeri cikla Džjezz do it! z domačimi in tujimi glasbeniki. Jazz glasba se tako vrača v Celje, do takrat pa smo za posladek za vas pripravili video posnetek iz petkovega večera. Pred kamero smo povabili tudi Jako Kopača, idejnega vodjo jazz festivala, ki je nad njim izrazil izjemno zadovoljstvo ter željo, da bi bilo tovrstnih dogodkov v Celju še več.

[simpleviewer width=100% height=700 id=393]

F/T/V: Tina Ožvald