Fotografska Razstava: Fokus v prerezu


V petek 6.5  se je v Plevnik Kronowska galeriji odvijala otvoritev razstave FOKUS V PREREZU.

Gre za razstavo 8 ustvarjalcev, fotografov, ki bodo letos tudi mentorji na Celje Fokus delavnici. Simbolično naj bi ta razstava predstavljala tudi uvod v te delavnice.

svoje umetniške fotografije so predstavili Emina Djukić, Gašper Domjan, Nik Jarh, Peter Koštrun, Katarina Sadovski, Antonio Živkovič in Simon Chang (Tajvan).

Že sam sprehod po galeriji je zelo raznolik in pester. Vidite in začutite lahko pogled na svet vsakega izmed ustvarjalcev. Niti en projekt ni enak drugemu. Od grotesknih, do nenavadnih in spet takih, da bi lahko strmel vanje ure in ure.

Razstava bo na ogled do 27.5.2011.

Z Nik Jarhom, enem izmed umetnikov, smo spregovorili o njemu in njegovem delu.  Nik je zelo dejaven na področju fotografije, saj je imel že 6 samostojnih in več kot 20 skupinskih razstav.

Povedal nam je: “ko sem bil zelo majhen so me zabavale popolnoma iste reči, kot me zabavajo danes. Čeprav vam moram priznati, da sem na njih v nekem obdobju skoraj za vedno pozabil. Pozabil sem, da stvari lahko lebdijo, da lahko spreminjajo oblike in barve. Pozabil sem tudi kako močno sem si želel časovni stroj. Potovati skozi čas, biti v istem trenutku na več mestih, se vrniti nazaj ali skočiti naprej…
Na vse te čudovite trenutke bi kar pozabil. Groza.
Potem sem odkril fotografijo in spet sem začel verjeti. Spomnila me da je v bistvu vse v nas samih. Da so stvari takšne kakršne si jih želimo videti.
Vsak ima na svet svoj pogled. Jaz se ga trudim videti čimbolj pozitivno.”

T&F&V:Katja Malbašić